© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.09.2015 17:18:42

Zaključil v Belorusiji in se vrnil nazaj domov

Drago Wernig - TAKA

Po slovesu od Slovenije se je Nusmir Fajić preselil v Belorusijo, kjer pa nekdanji nogometaš Maribora ni zdržal dolgo.

Vsega pol leta je trajala pustolovščina Nusmirja Fajića v Belorusiji. Februarja letos se je, ko je zapustil vrste Maribora, za sodelovanje dogovoril z Dinamom iz Minska, toda v dresu slednjega ni pokazal kaj prida. V beloruskem prvenstvu je odigral vsega 277 minut, v osmih nastopih se mu je med strelce uspelo vpisati le enkrat. In zgodilo se je pričakovano – Fajić je ekspresno hitro pomahal v slovo klubu, ki domuje na stadionu Traktor.

Toda nekdanji nogometaš Maribora, ki je v Sloveniji igral tudi za Muro, skupaj pa v PLTS zabil 45 golov na 92 tekmah, ni bil dolgo brez kluba. Vrnil se je namreč v rodno Bosno in Hercegovino, v nadaljevanju sezone bo nosil dres Viteza iz istoimenskega kraja v osrednjem delu države.

Fajićevemu novemu klubu za zdaj ne gre vse po načrtih, po šestih krogih je na predzadnjem mestu prvenstva BiH, tudi zaradi tega, ker je doslej zabil vsega štiri gole. Pri Vitezu kakopak verjamejo, da bo prav Fajić rešil njihove težave z neučinkovitostjo, če ne bo že kmalu odšel drugam. V podpisani pogodbi je namreč zapisan člen, da lahko v primeru ponudbe iz tujine kadarkoli zapusti vrste Viteza.

nusmir fajic