© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.09.2015 15:55:48

Ćiro o Hrvaški: Skoraj sem padel v nezavest!

Nikola Miljković

Sloviti Miroslav Blažević je brez milosti udaril po selektorju hrvaške nogometne reprezentance Niku Kovaču.

Pri nas ima Srečko Katanec podporo nadrejenih in jo bo imel tudi, če se Slovenija ne bo prebila na Euro 2016. Toda na Hrvaškem je drugače. Čeprav imajo kockasti realno gledano boljše možnosti kot Slovenci za neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo v Franciji, pa se tik pred koncem kvalifikacij vse bolj zdi, da selektor Niko Kovač ne bo več dolgo sedel na klopi. Že jutri naj bi namreč dobil nogo, nezadovoljstvo pravzaprav vseh na Hrvaškem je res ogromno.

Eden tistih, ki so brez sramu udarili po nekdanjem nogometašu, je tudi sloviti Miroslav Blažević. "Sprašujete me, kako se počutim? Kako?! Tako, da sem zaradi muk med spremljanjem tekme in igre naše reprezentance skorajda padel v nezavest. No, tako se počutim!" se je slikovito izrazil zimzeleni Ćiro, ki pa mu je na jeziku ležalo še marsikaj.

"Veš ti, kdo je najpomembnejši igralec v naši ekipi? Trener! Toda naš trener je v Avstriji, v Salzburgu, od tam 'komandira'. Ne zna organizirati igre, ne zna poskrbeti za pravo vzdušje, toda kako bi sploh lahko, ko pa ne diha z nami, z rajo. V raji se ustvarja pravi duh, dobro vzdušje … Zato Nika Kovača pozivam, naj takoj odstopi. Pa tudi Davor Šuker. Tega Šukerja je treba aretirati! Zaradi svojega egoizma je izbral Kovača in nam ukradel veselje. Lokomotivo na atomski pogon je dal v roke človeka, ki zna voziti samo kolo. Vse, kar je naredil kot nogometaš, je Šuker zapravil kot predsednik hrvaške zveze. Preveč sem naredil za hrvaški nogomet, da bi zdaj molčal!" je zaključil strokovnjak, ki je Hrvaško leta 1998 popeljal do tretjega mesta na svetovnem prvenstvu.