© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.09.2015 11:57:42

Kazensko? Ne, zaradi sinove bolezni!

Reuters

Arturo Vidal se je odzval na poročanje čilskih medijev, da so ga izključili iz reprezentance. Svoj odhod nazaj v Nemčijo pa je pojasnil na šokanten način, ki nikogar ni pustil ravnodušnega.

Tokrat naj bi čilski zvezdnik na trening prišel pijan in selektor novopečenih južnoameriških prvakov naj bi ga zaradi tega poslal domov, a je očitno tokrat resnica precej drugačna. Čeprav Vidal nikakor ni imun na podobne prestopke (celo daleč od tega), se zdi, da so mu tokrat naredili veliko krivico

V prvi vrsti omenjeni čilski mediji, a tudi vsi mi, ki smo njihovo poročanje povzemali in ga nismo postavljali pod poseben vprašaj. Zdaj se lahko skupaj kesamo, kajti očitno je Vidal reprezentančni tabor zapustil na lastno željo, predvsem pa iz povsem drugačnega, plemenitega razloga. 

Kot je sporočil danes, je njegov šestletni sinček Alonso hudo bolan. Hujša oblika sladkorne bolezni se mu je poslabšala celo do te mere, da potrebuje posebne terapije in da bo skoraj zagotovo potreboval tudi presaditev trebušne slinavke. "Želel sem biti poleg njega, vi pa pišite, karkoli hočete," je ob tem zabrusil medijem. 

Poleg tega je Arturo tudi sporočil, da sodeluje pri začetku eksperimentalnega zdravljenja podobno bolnih otrok z umetno trebušno slinavko, ki bi v primeru hitrega razvoja prav tako predstavljala eno od mogočih rešitev za njegovega Alonsita, kot ga kliče. "Gremo, bojevnik, ne daj se," je še sporočil svojemu sinu.