© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
08.09.2015 09:41:44

Nihče ga ni želel, nato ga je odrešil Louis van Gaal

Profimedia

Sergio Romero, v tem trenutku prvi vratar Manchester Uniteda, je iskreno priznal, da je imel poleti nemalo težav z iskanjem novega delodajalca.

Bil je na pragu tega, da bi se v novo sezono podal brez kluba, zdaj je prvi vratar angleškega velikana Manchester Uniteda. Sergiu Romeru je sekira brez dvoma padla v med – in to povsem nepričakovano. Argentinec je bil poleti v skrbeh za svojo kariero, ponudb mu je primanjkovalo, dobival je le takšne, ob katerih je več ali manj ostajal ravnodušen. Nato pa je kot strela z jasnega prišla ponudba s stadiona Old Trafford in Romero kakopak ni niti za trenutek pomislil, da je ne bi sprejel.

"Čeprav sem igral in na svetovnem prvenstvu in na Copa Americi, sem imel težave z iskanjem novega kluba," je iskreno priznal 28-letni nekdanji član Racing Cluba, AZ-ja iz Alkmaarja, Sampdorie in Monaca, ter nadaljeval: "Potem pa se je štirinajst dni pred novo sezono name spomnil Louis van Gaal. Bil sem presrečen. S tem, ko igram za United, sem uresničil sanje in če mi bo bog pomagal, potem se te sanje nikdar ne bodo zaključile. Ampak v prvi vrsti se moram zahvaliti van Gaalu, ki je verjel vame."

Seveda se poraja vprašanje, kakšna prihodnost Romera dejansko čaka med rdečimi vragi. David de Gea je namreč ostal pri Unitedu, čeprav je bil z eno nogo že pri Realu iz Madrida. Se bo Španec zdaj vrnil med vratnici, Romero pa preselil na klop? "Vem, da mesto v golu še ni moje. Toda vem, da imam gromozansko podporo s strani van Gaala in celotnega strokovnega štaba," samozavesten ostaja Romero.