© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.05.2015 14:44:56

Chicharito brez Cope Americe, Tevez znova za Argentino

Reuters

Selektor mehiške nogometne reprezentance Miguel Herrera med 23 igralcev za južnoameriško prvenstvo Copa America v Čilu, to bo prihodnji mesec, ni uvrstil napadalca madridskega Reala Javierja Hernandeza.

Bo pa Chicharito nastopil na zlatem pokalu julija. Za Argentino sta na seznamu za Copo Americo Lionel Messi in povratnik Carlos Tevez.

Mehiški selektor je ekipo sestavil tudi brez napadalcev Carlosa Velo in Giovanija dos Santosa. Ne seznamu so le štirje igralci, ki si kruh služijo v tujih ligah.

Argentinski selektor Gerardo Martino je objavil seznam 30 nogometašev, sedem jih bo odpadlo 1. junija. Na prvotnem spisku sta povratnika Carlos Tevez in Javier Pastore, ki nista igrala na svetovnem prvenstvu v Braziliji 2014, pa tudi Lionel Messi, Sergio Agüero in Ezequiel Lavezzi. Brez vpoklica je ostal tretji strelec italijanske serie A Mauro Icardi.

Mehičani bodo na Copi Americi igrali v skupini A s Čilom, Ekvadorjem in Bolivijo, Argentinci pa v skupini B s Paragvajem, Urugvajem in Jamajko. Turnir bo med 11. junijem in 4. julijem.