© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.04.2015 20:31:08

Vroči Kane želi dokončati, kar je začel

Reuters

Selektor angleške nogometne reprezentance Roy Hodgson je dejal, da želi najboljši strelec premier league Harry Kane igrati na letošnjem evropskem prvenstvu do 21 let, ki bo od 17. in 30. junijem na Češkem.

"Harry Kane je odločen, da bo igral za Anglijo na letošnjem EP do 21 let. Pravi, da bi rad končal začeto delo v tej reprezentanci, za katero je igral v zadnjih 18-tih mesecih," je angleško javnost obvestil Roy Hodgson.

Za angleškega selektorja njegovo igranje na Češkem ni sporno, vendar ima Tottenham 31. maja dogovorjeno prijateljsko tekmo z ekipo Sydney v Avstraliji.

Trener londonske ekipe Mauricio Pochettino je predlagal dogovor s selektorjem angleške reprezentance do 21 let, Garethom Southgatom. "Želimo si, da bi bile zadovoljne vse tri strani, klub, angleška zveza in Kane," je dejal Argentinec na klopi Tottenhama.

Kane je trenutno eden najbolj vročih igralcev v Angliji. V angleškem prvenstvu je najboljši strelec, prejšnji teden pa je dosegel svoj prvi gol tudi za angleško člansko reprezentanco na tekmi z Litvo. V 71. minuti je vstopil na igrišče, le 80 sekund pozneje pa je že dosegel svoj prvi gol za Anglijo, ki je v petem krogu kvalifikacijske skupine E za nastop na EP 2016 s 4:0 premagala Litvo.

V tej skupini igra tudi Slovenija, ki se bo z Anglijo pomerila 14. junija v Ljubljani.