© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
02.04.2015 15:24:29

Rimska policija v polni pripravljenosti

vszi

Derbi 29. kroga italijanskega prvenstva bosta v soboto v času kosila (12.30) odigrala Roma in Napoli.

Juventus si je na vrhu lestvice serie A priigral (pre)veliko prednost, Roma na drugem mestu za njim zaostaja za 14 točk, peti Napoli še pet več. Srečanje je vseeno izjemnega pomena za obe ekipi, saj se z Laziem, Sampdorio in Fiorentino borita za preostali mesti, ki še vodita v ligo prvakov.

polizia
vszi
V soboto bo v večnem mestu zelo vroče, saj gre za srečanje visokega tveganja. Odnosi med navijači obeh skupin so že tako zelo napeti, vse skupaj pa je še huje od lanskega pokalnega finala, v katerem sta se v Rimu pomerila Napoli in Fiorentina. Pred tistim srečanjem je prišlo do spopada med navijaškima skupinama Napolija in Rome, v katerem je navijač rimske ekipe Daniele De Santis ustrelil navijača Napolija Cira Esposita. Ta je mesec in pol pozneje v rimski bolnišnici tudi podlegel poškodbam. 

Na sobotno srečanje se organi reda pripravljajo že nekaj časa, za varnost naj bi skrbelo 1800 policistov. Ti bodo imeli zelo težko delo, ker bo zaradi velikonočnih praznikov v Rimu veliko število turistov, ki bodo prišli z vseh koncev sveta, tako da bo gneča v mestu še toliko večja. V soboto bo tako v večnem mestu vladalo vse prej kot pravo praznično vzdušje.