© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
02.04.2015 11:16:42

Benjamin Verbič: Učil se je od virtuozov

Arsen Perić

Zvezdnik Celja je bil eden tistih, ki so na zadnji reprezentančni tekmi v Katarju pustili zelo dober vtis. Slovenija je sicer izgubila, a zagotovo dobila naslednjega aduta.

Ali se bo Benjamin Verbič na seznamu Srečka Katanca znašel tudi pred junijsko tekmo z Anglijo, bomo šele videli. Marsikaj bo kakopak odvisno od njegovih iger v naslednjih tednih, ko pa bi lahko na delu spremljali še boljšega nogometaša. Tudi zaradi dodatne samozavesti, ki mu jo je vlil debi v dresu z državnim grbom.

verbic katar

"Izredno sem vesel, da sem bil del tokratne reprezentančne zgodbe. Že na treningih sem lahko občudoval in se učil od pravih nogometnih virtuozov, kot so denimo Kampl, Iličič, Novaković in drugi, ki se že lahko pohvalijo z izjemno mednarodno veljavo," zadovoljstva ne skriva 21-letni nogometaš Celja in nadaljuje: "Prepričan sem, da sem pridobil precej novih dragocenih izkušenj in znanj, s katerimi bom lahko v nadaljevanju sezone v še večji meri pomagal tudi našemu moštvu. Zavedam se, da so klubske predstave kvalifikacijsko sito za reprezentančne akcije, tako da me tudi v prihodnjih tednih čaka ogromno novega dokazovanja in trdega dela. Tudi v prihodnje želim namreč biti del reprezentance, tako da se v zaključek klubske sezone podajam še bolj motiviran in osredotočen."

799-3-verbic
Grega Wernig

Ta sezona je zame do zdaj najlepša v moji karieri, zato bi jo izredno rad sklenil s katero izmed obeh lovorik, ki ju napadamo. Verjamem, da nam lahko uspe. 

Reprezentanca bo ne glede na vse hitro potisnjena ob stran, Verbiča in njegove klubske soigralce že konec tedna čaka naslednja prvenstvena tekma. "Pred nami je gostovanje v Novi Gorici, kjer nam nikakor ne bo lahko. Novogoričani so kljub vsem težavam izredno čvrsto moštvo, razpolagajo pa z mladim kadrom, ki je željan dokazovanja. Sami si želimo novih treh točk, s katerimi bi se še naprej borili za vrh prvenstvene lestvice," je za klubsko spletno stran še dodal Verbič.