© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
02.04.2015 19:15:03

Nazaj v Anglijo, toda ne v Newcastle?

Profimedia

Zdi se, da bo prihajajoče poletje za Harisa Vučkića še kako zanimivo.

Morda že res igra v drugi škotski ligi, a ko si član Rangersa, si avtomatično precej bolj pod drobnogledom. O tem priča zgodba Harisa Vučkića. Fant, ki pri angleškem prvoligašu Newcastle Unitedu pravzaprav nič ni igral in je vse bolj tonil v pozabo, je odšel v Glasgow in že v nekaj tednih pokazal dovolj za to, da se je spet začelo govoriti o njem. To res ne preseneča. Vučkić je na devetih tekmah v modrem dresu zabil že pet golov; navijači ga imajo vse raje, vse več je tudi takšnih, ki so prepričani, da bi ga morala uprava kluba zadržati na Ibroxu.

Toda ne bo lahko. Ne samo, da je Domžalčan zgolj posojen k Rangersu, za nameček ima slednji tudi določene finančne težave, ki mu onemogočajo odmevnejše nakupe. Je pa še nekaj: dobre Vučkićeve igre niso ostale neopažene. Z njimi je menda že zbudil zanimanje nekaterih klubov iz Anglije, tamkajšnji mediji omenjajo predvsem Burnley, ki se v tej sezoni bori za obstanek v elitni premier ligi.

Vse bo seveda odvisno od volje Newcastla. Vukčkića s slednjim veže še več kot enoletna pogodba, kar pa med drugim pomeni naslednje: po koncu sezone bodo imeli črno-beli pravzaprav zadnjo možnost, da s Slovencem vsaj kaj zaslužijo. Precej več bodo lahko, če bo Vučkić nadaljeval z dobrimi igrami. Z vsakim golom si kakopak še dvigne ceno. Skratka, poletje bi znalo biti za otroka Domžal še kako zanimivo.