© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
30.03.2015 13:12:18

"Norišnica" v Dublinu (video)

vszi

Prejšnji konec tedna je bil rezerviran za reprezentančni nogomet in igranje kvalifikacij za Euro 2016.

Na sporedu je bilo 26 tekem v devetih skupinah. Med rezultatsko bolj negotovimi pa je bil tudi dvoboj Ircev in Poljakov.


Tekmeca nastopata v skupini D, Poljaki pa so odlično začeli kvalifikacije in so še vedno na prvem mestu. V Dublinu je bila vloga favorita na njihovi strani, kar so v 26. minuti z zadetkom Slawomirja Peszka potrdili tudi na igrišču.

Gostje so vodili skoraj vse do zadnjega žvižga glavnega delivca pravice Jonasa Erikssona. Tega pa je na njihovo žalost z zadetkom za malenkost prehitel rezervist Shane Long. Ko je napadalec Southamptona v prvi minuti sodnikovega podaljška izenačil na 1:1, je nabito poln stadion Aviva, na katerem se je zbralo 51 tisoč gledalcev, dobesedno ponorel. Lahko si mislite, da so domači navijači znali proslaviti osvojeno točko, ki njihovi reprezentanci ohranja v igri za nastop na Euru.

Številčno podporo s tribun so imeli tudi Poljaki, njihovi navijači so prav tako skrbeli za vzdušje na stadionu, pred začetkom tekme so med himno prižgali še nekaj pirotehničnih sredstev.