© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
30.03.2015 09:45:29

Novaković & Iličić: To je lepo, mar ni?

Drago Wernig - TAKA

Medtem ko so reprezentanti San Marina v čudovitem sobotnem dopoldnevu uživali med sprehodom po središču Ljubljane, so bili Srečko Katanec in njegovi izbranci že na poti v Doho, kjer se bodo danes v prijateljski preizkušnji pomerili s Katarjem. Brez Milivoja Novakovića in Josipa Iličića.

"Rad bi bil z reprezentanco. Najraje. Vedno sem rad zraven, toda že v petek me čaka tekma v klubskem dresu. V Dohi bodo pač priložnost dobili nekateri drugi in verjamem, da jo bodo izkoristili," je povedal Milivoje Novaković, ki zadovoljstva po petkovi visoki zmagi ni skrival: "Čestitam fantom. Odigrali smo zelo resno, pošteno tekmo, morda bi lahko zmagali še z višjo razliko. Mislim, da si v dozdajšnjem kvalifikacijskem ciklu proti San Marinu nihče ni pripravil toliko priložnosti. Osvojili smo pomembne točke. Tudi ob pomoči navijačev, ki so nam v zahtevnih razmerah za igro dajali dodatno energijo. Verjamem, da so prišli na svoj račun, naša igra je bila všečna."

Šest golov je doseglo šest igralcev. "To je lepo, mar ni? Res je odlično, ko je strelcev več, ko ni en sam. Vesel sem za vsakega. Kot sem že dejal, bi lahko dosegli še kakšen gol, toda 6:0 je visok izid, moramo biti zadovoljni. Prav tako kot z izhodiščem pred nadaljevanjem kvalifikacij, toda ostati moramo na trdnih tleh," se je odzval Milivoje Novaković.

884-6-milivoje novakovic ap
Arsen Perić
"Vse je odvisno od nas, junija nas čaka Anglija. V Stožicah se obeta spektakel, vse je mogoče. Upam, da ne bo prisotnega toliko strahu, kot ga je bilo na Wembleyju. Če pokažemo pravo podobo, lahko naredimo marsikaj. O tem sem prepričan," je odločen napadalec japonskega moštva Nagoya Grampus Eight, ki ga je okrepil pred začetkom sezone. V novem okolju se počuti dobro. "Za zdaj je perfektno, ampak prvenstvo se je šele začelo. Potrebujem še nekaj časa, da ujamem pravi ritem, in verjamem, da bo tudi v prihodnje vse v najlepšem redu."

Med igralci, ki so bili v petkovem večeru najbolj pod drobnogledom, je bil Josip Iličić. Vrnitev je zaznamoval z golom in odlično igro. "Vrnitev? Ne vem, kaj naj rečem. Nisem razmišljal o tem, da nisem bil del reprezentance. Prišel sem z namenom pomagati ekipi in to je to," je dejal Josip Iličić.

Prav tako kot Novakovića ga veseli, da je v polno zadelo kar šest igralcev: "To je nadvse pomembno. Pokazali smo, da smo lahko raznoliki. To, da je nevarnih več igralcev, tudi tisti, ki pridejo s klopi, je odsev kakovosti."

884-6-ilicic dw
Drago Wernig - TAKA
Zvezdnik Fiorentine je bil tokrat skupaj z Milivojem Novakovićem najbližje nasprotnim vratom. Jasno je, da mu takšna vloga ustreza. "O tem ne odločam jaz, to je v domeni selektorja. Pripravljen sem igrati kjerkoli in pomagati ekipi. Tokrat sem bil ob Milivoju in izkazalo se je kot dobro," pravi Jojo in pred nadaljevanjem kvalifikacij poudarja: "Ne smemo razmišljati o Angliji in Švici. Ne, z drugimi se ne smemo obremenjevati, ampak moramo biti osredotočeni nase, na svoje naloge. In na vsako tekmo posebej ter vedno znova skušati iztržiti čim več in se uvrstiti na evropsko prvenstvo."