© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.02.2015 22:28:46

Zmago Gane zasenčili incidenti (video)

V finalu afriškega pokala v Ekvatorialni Gvineji se bosta v nedeljo ob 20. uri pomerili reprezentanci Gane in Slonokoščene obale.

Slednja je že v sredo s 3:1 (2:1) premagala DR Kongo, medtem ko je bila danes Gana v drugem precej kaotičnem polfinalu s 3:0 (2:0) boljša od domače reprezentance.

Štirikratni prvaki tega tekmovanja iz Gane danes niso ničesar prepustili naključju, na igrišču v Malabu so zagospodarili že v prvem polčasu, ki so ga dobili z 2:0. Gana je povedla šele tri minute pred koncem prvega polčasa, ko je z bele točke zaradi prekrška nad Kwesijem Appiahom zadel Jordan Ayew, tik pred koncem prvega dela tekme pa je na 2:0 povišal še Mubarak Wakaso.

Nato je v drugem delu sledila prava zmeda, saj je bilo regularnih zgolj 30 minut drugega dela dvoboja. Tekmo so morali namreč sodniki 10 minut pred koncem pri vodstvu Gane s 3:0 prekiniti, saj so domači navijači metali na igrišče predmete, poleg tega pa grozili gostujočim igralcem in navijačem. Po več kot polurni prekinitvi so varnostniki le dosegli izpraznitev tribun, tako da se je tekma lahko nadaljevala.

gana

Glavni sodnik Eric Otogo-Castane iz Gabona je odločil, da bosta ekipi igrali še tri minute, že odločen dvoboj pa so na koncu le dobili igralci Gane. Tretji gol za zmagovalce je že pred prekinitvijo v 75. minuti prispeval Andre Ayew.