© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.02.2015 15:53:53

Škoda poskrbel, da so zavzdihnili "ah, škoda"

Nikola Miljković

Domžale nepremagane na prvi tekmi v Turčiji.

Trije slovenski klubi se na drugi del sezone pripravljajo v Turčiji, poleg Maribora in Olimpije še Domžale. Četa trenerja Luke Elsnerja se nahaja v Lari, v bližnji Antalyi pa je danes odigrala tudi prvo prijateljsko tekmo. Nasprotnik je bila Slavia iz Prage, osmouvrščeni klub češkega prvenstva, tekmeca pa sta se razšla z neodločenim izidom 1:1.

Vodilni klub 1. SNL je povedel že po dveh minutah, ko sta si dvojno podajo izmenjala Mate Eterović in Veljko Simić. Vratar Čehov je prišel do žoge in jo poskušal izbiti, a je nastreljal mladega Srba, ta pa je nato okroglo usnje poslal v prazno mrežo. Domžalčani so vodili vse do 87. minute, ko je Nejc Vidmar le klonil. Slednji se je ob strelu Milana Škode sicer dotaknil žoge, a se je slednja od vratnice vseeno odbila v mrežo. Domžalčani so se pritoževali, po njihovem mnenju gola ne bi smelo biti, še pred strelom Škode naj bi njegov soigralec Karel Pitek storil prekršek nad Darkom Zecem.

Domžalčani so tekmo začeli v postavi Vidmar, Skubic, Zec, Horić, Črnic, Trajkovski, Simić, Eterović, Majer, Morel, Korun, v nadaljevanju so igrali še Požeg Vancaš, Jelar, Vuk, Podlogar, Grvala, Dobrovoljc in Blejdea. Zaradi okrevanja po poškodbah so manjkali Dejan Milić, Alen Ožbolt in Yann Mvita Nkelu, izven kadra pa so ostali John Jorrin, Aladin Šišić, Nemanja Maksimović in Žan Kumer.