© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.02.2015 15:47:38

Katar in Barcelona bosta podaljšala sodelovanje

Reuters

Podpredsednik nogometnega kluba Barcelona Javier Faus je v sredo na slovesni večerji v Dohi spregovoril o sodelovanju z dosedanjim klubskim pokroviteljem Qatar Airways in potrdil novo večletno sodelovanje. S tem se je odzval na nedavne izjave predsednika kluba Josepa Bartomeua, ki je kritiziral družbene in politične razmere v Katarju.

Faus je na samem začetku marketinških dejavnosti kluba in pokroviteljev v Dohi poudaril, da v klubu razmišljajo o podaljšanju petletne pogodbe s podjetjem Qatar Airways Group, ki je vredna približno 165 milijonov evrov. Ta se izteče naslednje leto, v klubu pa si želijo nadaljnjega sodelovanja. Barcelona ima namreč po njegovem mnenju omejene finančne rezerve, medtem ko imajo nekateri rivalski klubi denarja na pretek.

Glavni izvršni direktor Qatar Airways Akbar al-Baker je pred udeleženci srečanja izrazil svoje dvome v izrečene besede o politični situaciji v Katarju, saj predsednik Bartomeu izrečenega ni zares mislil. Slednje je podkrepil z dejstvom, da Qatar Airways še vedno sponzorira Barcelono, prav tako kot Barcelona promovira njihovo podjetje.

Bartomeu je pretekli teden priznal, da je bil klub dolžan pregledati ponudbe drugih pokroviteljev, hkrati pa dodal, da je družbeni položaj v Katarju drugačen kot takrat, ko so podpisali sponzorsko pogodbo.

Prvotno so dresi Barcelone nosili ime Qatar Foundation, neprofitne izobraževalne organizacije, a so ime leta 2013 spremenili v Qatar Airways. Šlo je za prvo plačano reklamo na dresih katalonskega ponosa.