© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.10.2014 17:59:48

Slovo razočaranega Jelavića

Reuters

Nikica Jelavić ne bo več igral za hrvaško reprezentanco.

Član angleškega Hulla, ki je za izbrano vrsto igral na 36 tekmah in na njih zabil šest golov, ni zadovoljen s statusom v ekipi, ki jo vodi selektor Niko Kovač. Tako je Hrvaška po Eduardu ostala še brez enega izkušenega napadalca.

Nekdanji član Hajduka, Zulte Waregema, dunajskega Rapida, Rangersa in Evertona, je selektorju odločitev sporočil po petkovi zmagi proti Bolgariji (1:0). "Priznam, da me je Nikica presenetil, žal mi je, da je prišlo do tega, ampak spoštujem njegovo odločitev. Hvala mu za vse kar je dal hrvaški reprezentanci. Želim mu vse najboljše v življenju in klubski karieri," je povedal Kovač.

Devetindvajsetletni napadalec je prvo tekmo za reprezentanco odigral pred petimi leti proti Katarju. Na letošnjem mundialu je bil v začetni enajsterici na uvodni tekmi z Brazilijo. Odigral pa je tudi 16 minut dvoboja z Mehičani. Svoje slovo od izbrane vrste pa je sporočil ob precej neprimernem času, med dvema kvalifikacijskima tekmama za Euro 2016 - Hrvati se bodo v ponedeljek v Osijeku pomerili z Azerbajdžanom.