© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
05.09.2014 09:49:42

Estonci iščejo zamenjavo za Vassiljeva

Grega Wernig

Čeprav je bilo časa več kot dovolj, se je Srečko Katanec odločil, da pred začetkom kvalifikacij za Euro 2016 svojih varovancev ne bo preizkusil na prijateljski tekmi. Slovenski reprezentanti v tem tednu tako le trenirajo, kar pa ne velja za njihovega prvega nasprotnika.

Estonci so sinoči odigrali prijateljsko tekmo, novi selektor Magnus Pehrsson je nogometaše odpeljal na rodno Švedsko. A čeprav se je vrnil domov in čeprav so ga na tekmi s tribune spodbujali tudi člani njegove družine, ni bil povsem brezskrben. Že nekaj dni mu skrbi povzroča predvsem poškodba igralca, okoli katerega se v estonski izbrani vrsti marsikaj vrti.

Konstantin Vassiljev je že nekaj let eden največjih športnikov v svoji državi, kjer je tako priljubljen, da je pred kratkim posnel celo televizijsko reklamo za proizvajalca mlečnih izdelkov. Estonci so proti Švedski izgubili z 2:0, pod oba zadetka pa se je že v prvem polčasu podpisal Zlatan Ibrahimović. Prava mojstrovina je bil drugi, ko je vratarja premagal s prefinjenim strelom s peto. To je bil njegov petdeseti zadetek za izbrano vrsto, s katerim je postal tudi najboljši strelec državne reprezentance.

Toda zdaj ga ne bo, nekdanji član Nafte in Kopra se je namreč poškodoval. "Odpovedala mu je stegenska mišica," je vidno nejevoljen objavil Pehrsson in dodal: "Zdravniki so prepričani, da je do poškodbe prišlo, ker je v zadnjem času pretiraval z vadbo. V njegovem klubu (Piast Gliwice op. p.) so želeli, da bi kar najhitreje prišel v najboljšo telesno formo, nato pa se je zgodilo, kar se je."

Vassiljev bo na stranskem tiru preživel najmanj štiri tedne, lahko pa se zgodi, da bo počival skoraj dva meseca. To torej pomeni, da ni izgubljen le za obračun s Slovenijo, ki bo v ponedeljek v Talinu, ampak bo morda počival tudi oktobra, ko bo Estonija najprej gostovala v Litvi, nato pa doma pozdravila Anglijo.

"To, da ni Vassiljeva, vsekakor ni prijetna novica za nas. V naši igri se marsikaj vrti okoli Konstantina, toda ne glede na vse za zdaj ostajam pri istih taktičnih načrtih. Ne vem še, kdo ga bo zamenjal, a kdorkoli ga že bo, verjamem, da bo dorasel nalogi," se nadeja Pehrsson.

Kar je slaba novica zanj, pa je seveda dobra za nas. Vsaj na prvi pogled bi morala biti pot do zmage zaradi odsotnosti Vassiljeva vsaj malce lažja. A bo zagotovo vseeno težko, Estonija pač že dolgo ni več avtsajder za popravljane razlike v golih.
Galerija