© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
04.09.2014 22:57:45

Legia ob 80.000 evrov

vszi

Evropska nogometna jesen je bila za poljski klub Legio iz Varšave najprej boleča, zdaj pa je postala še draga.

Potem ko je poljski klub zaradi administrativne napake trenerja ostal brez nastopa v ligi prvakov, bo moral plačati še kazen, jih je Uefa kaznovala z 80.000 evri zaradi žaljivega transparenta.

Transparent, navijači so ga razprostrli na tekmi z Aktobejem, je bil uperjen prav proti Uefi: jezni navijači domače ekipe so, potem ko je njihov klub za zeleno mizo izgubil kvalifikacijski tekmo lige prvakov s Celticom, čeprav je bil na obeh tekmah na zelenici boljši in je zmagal s skupnim izidom 6:1, na delu tribune razprostrli velik transparent, na katerem so znak Uefe prelepili s podobo pujsa, ki v roki drži listek z napisom 6-1, pod to karikaturo pa je bil napis Ko vam nogomet ni več pomemben, denar pa.

Naj spomnimo: poljski trener je le nekaj minut pred koncem povratne tekme 2. kroga kvalifikacij proti Celticu v igro poslal Bartosza Bereszynskija, ki pa ni imel pravice nastopa. In čeprav je Legia dobila obe tekmi (s 4:1 in 2:0), je drugi dvoboj tekmovalna komisija Uefe zaradi kršenja pravil za zeleno mizo registrirala s 3:0 za Škote. Skupni izid je bil tako 4:4, Celtic pa je napredoval zaradi gola v gosteh.

Pritožbe Legie niso bile uspešne, zavrnila sta jih tako Uefa kot športno razsodišče Cas.