© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
15.07.2014 13:12:39

Berlin pozdravil svoje junake

Reuters

Pa so jih dočakali. Nemška reprezentanca, ki je v velikem slogu osvojila naslov svetovnih prvakov se je danes dopoldne vrnila v domovino in v Berlinu ob Brandenburških vratih pripravili pravo nemško veselico za navdušene navijače.

Nemalo privržencev jih je pričakalo že na letališču, ko je pristalo prav posebno letalo zmagovalcev, ki so ga zbrani v navijaški milji navdušeno pozdravili že ob preletu. Da se bo pod velikim odrom trlo navijačev, je bilo pričakovati že po zadnjem sodnikovem žvižgu, pričakovanja organizatorjev pa so se izpolnila. Samo v okolici Brandebruških vrat naj bi se zbralo 250.000 navijačev, še več pa na obrežju reke Spree in na ulicah ob predvideni poti konvoja z nogometaši, ki se je tudi zaradi velike množice le stežka prebijal do središča Berlina.

joachim low


Ples in pesem

Nemci so seveda za vse tiste, ki niso imeli možnosti, da bi junake pozdravili v živo, pripravili televizijski prenos vse od pristanka letala pa do pravega šova, ki so ga pripravili nogometaši. Ti so se navijačem predstavljali v skupinah, ni manjkalo niti raznoraznih pesmi, izvirnih koreografij, žongliranja z žogo in poziranja z zmagovalnim pokalom in zlatimi kolajnami.

lukas podolski


Norišnica!

Že na letališču je bilo slovesno, prvi pa je na nemška tla s pokalom seveda stopil kapetan Phillip Lahm. "Presrečen sem, da sem spet doma, še posebej zaradi tega tukaj," je dejal in pri tem pokazal prestižno lovoriko svetovnih prvakov. "To so sanje. Neponovljivo je doživeti kaj takšnega, veseli smo, da smo mi povzročili to evforijo," je bil nad dogajanjem v Berlinu navdušen predsednik nogometne zveze Wolfgang Niersbach, strelec zmagovitega zadetka v finalu Mario Götze pa je med vožnjo po Berlinu čivknil: "Hudo, kaj se tukaj dogaja? Norišnica!"