© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
14.07.2014 07:23:38

Praznovali bodo, dokler jim bodo dovolili

Reuters

Takoj po koncu velikega finala, v katerem se je nemška reprezentanca veselila svojega četrtega naslova svetovnih prvakov, je vratar Manuel Neuer napovedal več tednov trajajoče slavje, veselja pa razmljivo niso skrivali niti njegovi reprezentančni kolegi.

"Neverjetno, kaj nam je uspelo. Ni pomembno, ali imamo v svojih vrstah najboljšega igralca. Pomembno je, da imaš najboljše moštvo," pravi Bayernov branilec Philipp Lahm, kapetan elfa, in dodaja: "Skozi turnir smo izboljševali igro in ni nas potrlo ali ustavilo, če nam kdaj kaj ni šlo po načrtih in željah. Držali smo se svojih smernic in zdaj tu stojimo kot svetovni prvaki. Občutek je neverjeten. Ekipa je ostala zbrana in mirna, vedeli smo, da smo nekaj prihranili tudi za konec."

Njegov kolega v obrambi Mats Hummels še ne more strniti vtisov: "Sem eden tistih, ki še zbira vse skupaj. Ne morem še prav praznovati. Še vedno sem v enem drugem svetu in nisem še popolnoma dojel, kaj se je zgodilo. Vedeli smo, da bo tekma enakovredna, imeli smo nekaj sreče, ampak ne vidim nobene težave pri tem."

"Uživamo v teh neverjetnih trenutkih. Hvala Nemčiji za podporo, ki jo je bilo čutiti tudi v Braziliji," je povedal Bastian Schweinsteiger, ki je med tekmo utrpel nemalo udarcev, a ga to po slavju ni niti malo motilo, podobno pa je razmišljal tudi Jerome Boateng: "Trenutno občutim samo popoln užitek. Vedeli smo, da ne bo šlo tako kot proti Braziliji, toda imeli smo malce več sape, tako da sem vedel, da lahko zmagamo. Danes bomo praznovali, dokler nam bodo dovolili." Miroslav Klose, ki je v Braziliji postal najboljši strelec v zgodovini svetovnih prvenstev, s prvega mesta je izrinil legendarnega Brazilca Ronalda, pa je povedal: "To je preprosto neverjetno. Je češnja na torti. Vedno sem si želel stati tam zgoraj in od tam gledati vso to norijo in veselje."

Nemška vrsta bo zagotovo nov val navdušenja doživela v torek, ko bo ob 9. uri pristala na berlinsko letališče Tegel. Prava veselica v nemškem slogu se bo takrat šele prav začela.