© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
13.09.2024 16:16:57

Bo z novo pogodbo bančni račun Jana Repasa precej bogatejši? Mariborski vezist razkril ...

alesfevzer.com

Jan Repas je podpisal novo pogodbo z vijoličastimi.

Na današnji novinarski konferenci pred nedeljsko tekmo s Koprom je pred novinarje stopil Jan Repas, ki je podpisal novo pogodbo z vijoličastimi. Ta ga z Mariborom veže vse do poletja leta 2026. "Vesel sem, da smo našli skupni jezik s klubom, da smo se odločili podaljšati pogodbo. Obenem čutim odgovornost, ki jo predstavlja zastopanje barv vijoličastega dresa. Z veseljem najavljamo, da smo se odločili za nadaljnje sodelovanje. Bom pa še naprej dajal od sebe pozitiven odnos, stoodstoten odnos, na vsaki tekmi, na vsakem treningu," je dejal v uvodu nizkorasli vezist. 

Mar nova pogodba pomeni, da je sanje o vnovičnem preizkusu v tujini, ki jih v zadnjih letih ni skrival, potlačil? "Tega ne bom nikdar rekel. Nekako verjamem v ta projekt, ki se zdaj pelje. Glede tujine je pa tako, da o tem ne bom razmišljal. Bo, kar bo. Nesmiselno je, da gledam preveč v prihodnost. V tem trenutku sem osredotočen na to ekipo, na ta projekt, ki ga peljemo. Verjamem, da s prihodom dobrih igralcev lahko dvignemo Maribor na višjo raven, kot je zdaj," je razložil. 

Na vprašanje, ali je nova pogodba, zdaj, ko so v klub prišli turški lastniki, precej višja od tiste, ki jo je imel do zdaj, se je namuznil. "To je moja stvar. (smeh) Ampak zagotovo je lažje izhajati iz tega, ker imamo finančno zaledje, ki ga v preteklosti nismo imeli. Zato je lažje. Lahko si bomo privoščili boljše igralce, to je stvar kluba. Zagotovo pa bo lažje. Vidimo, kako je bilo v Celju. Ampak imamo svojo zgodbo, svojo pot." 

Smo pa Repasa v smeh spravili tudi z vprašanjem, ali ima v svoji novi pogodbi tudi bonus za prevajanje. "To bi se lahko zmenili, da. (smeh) Zdaj je tukaj kar veliko Francozov. Zato morava z Jugom velikokrat pomagati, prevajati. Prej ali slej pa se morajo naučiti angleško, da bo za vse lažje. (smeh) Trenutno je brezplačno, bomo se pa zmenili za naprej, kako in kaj, ker tako ne gre naprej," je v smehu končal 27-letni vezist.