© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.09.2024 14:18:04

Kakšna je po novem vloga Marka Šulerja pri Mariboru: Poglejte, kaj so storili Turki ...

Drago Wernig - TAKA

Mnogi se sprašujejo, kakšna bo po turškem prevzemu Maribora vloga dozdajšnjega športnega direktorja vijoličastih Marka Šulerja.

Po nogometnih kuloarjih že nekaj časa krožijo govorice, da se bo moral nekoč odlični osrednji branilec kaj kmalu posloviti od svojega položaja športnega direktorja vijoličastega kluba. V Ljudskem vrtu so takšna namigovanja sicer že zanikali, toda bolj ali manj je jasno, da se je vloga Marka Šulerja že dodobra spremenila. Navsezadnje je tudi Korošec poudaril, da zdaj kadrovske poteze vlečejo Turki, slednji pa so kot vse kaže vse bolj prevzeli tudi komunikacijo z mediji in navijači. 

Tako je denimo izjavo ob podpisu pogodbe mladega Madžara Györgyja Komaromija dal Tan Kesler, ki so ga na uradni spletni strani vijoličastih naslovili z 'nogometnim direktorjem projektov Acuna Ilicalija'. Danes, ko so pod Kalvarijo javno obelodanili podaljšanje pogodb z Janom Repasom in Nikom Grlićem, pa je izjavo dal Cem Basgul, ki ga je nedolgo nazaj Marko Šuler v intervjuju za Večer označil za svojo desno roko. Na uradni spletni strani mariborskega kluba so Basgula označili malce drugače. Nikakor ne kot 'desno roko športnega direktorja' ali kot 'pomočnika športnega direktorja'. Cem Basgul je namreč 'vodja nogometnih operacij NK Maribor'. 

Glede na to, da Šuler, kot pravi sam, ni več zadolžen za kadriranje in da vedno več medijskih nastopov prevzemajo Turki, se seveda poraja vprašanje, kakšna bo Šulerjeva prihodnost v Ljudskem vrtu. In če bo ostal, kakšna bo dejansko njegova vloga ...