© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
13.09.2024 09:35:18

Glavobol za Anteja Šimundžo, Hilal Soudani še kar nekaj časa ne bo nared za igro ...

alesfevzer.com

Čeprav se je na začetku zdelo, da njegova poškodba ni hujše narave, se bo Maribor še kar nekaj časa moral znajti brez svojega superveterana.

Na tekmi z Radomljami je na igrišče vstopil na sredini drugega polčasa, da bi Mariboru pomagal priti do zmage. Pri enem izmed strelov se je z bolečo grimaso prijel za mišico, obračun sicer odigral do konca, a nato svoje ime zapisal na seznam poškodovanih nogometašev. "Prišlo je do atipičnega mehanizma pri udarcu. Lahko bi ga umaknili z igrišča, a je hotel ostati z moštvom do konca tekma. Videli bomo, kako in kaj bo v njegovem primeru v prihodnjih dneh," je takrat po tekmi z Radomljami dejal Ante Šimundža. 

Številni so predvidevali, da odlični Alžirec ne bo dolgo počival, toda poškodba je bila vseeno precej hujše narave kot so bile prve ocene. Hilal Soudani bi tako lahko na stranskem tiru ostal še cel mesec. Ne bi bilo nikakršno presenečenje, če bi Alžirec ostal izven pogona vse do naslednjega reprezentančnega premora, ki bo v prvi polovici oktobra. Če se bo uresničil takšen scenarij, potem bo Soudani izpustil nedeljsko tekmo s Koprom, potem pa še dvoboje s Celjem (zaostala tekma), Nafto, Domžalami in še enkrat Celjem. Še dobro, da ima Ante Šimundža na voljo zares veliko izbiro nogometašev na obeh krilnih položajih …