© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.09.2024 09:15:05

Postal bo največji zaslužkar angleške lige, v pogodbi pa tudi klavzula: Če bo želel ...

profimedia

Erling Haaland je eden največjih nogometnih zvezdnikov ta hip, česar se še kako dobro zavedajo pri Manchester Cityju.

Norveški stroj za doseganje zadetkov Erling Haaland je že v svoji prvi sezoni postal eden najpomembnejših igralcev Manchester Cityja. Klubu je pomagal do zgodovinskega naslova v ligi prvakov, v dveh sezonah, kolikor jih je do zdaj preživel v Manchestru, pa se je dvakrat veselil tudi naslova državnega prvaka.

Da je nepogrešljiv član sinje modrih je več kot očitno, zdaj pa mu po poročanju angleških medijev v klubu pripravljajo novo in precej donosnejšo pogodbo. Haaland bo po novem postal najbolje plačani nogometaš v angleški ligi, na teden pa bo zaslužil 592 tisoč evrov oziroma 30,1 milijonov evrov na sezono. Do zdaj je največji zaslužkar angleške lige njegov soigralec Kevin de Bruyne, ki na teden v žep pospravi 360 tisoč evrov na teden oziroma slabih 19 milijonov evrov na sezono.

V pogodbi naj bi bila po trditvah Angležev še prav posebna klavzula, za katero vztraja kar nogometaš sam. V želji, da bi se nekoč preizkusil v dresu Reala, mu v primeru selitve v Madrid v klubu ne bodo delali težav.