© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.09.2024 17:48:54

Kaj je to? Požar v Stožicah, ki je uničil okoli 300 stolov. Plačali pa bodo ...

Šport Ljubljana

Javni zavod Šport Ljubljana se sooča z veliki težavami v Stožicah. S travnato površino, uničevanjem huliganov ...

Na srečanju med Olimpijo in Rijeko v zadnjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo je prišlo do huliganskega izpada frustriranih navijačev Rijeke. 
Po poročanju policije so navijači uporabljali močnejšo pirotehniko, na igrišče metali bakle, lomili stole, jih metali proti policistom in jih zažigali. Z Javnega zavoda Šport Ljubljana so sporočili, da kot upravljavec površin nimajo pristojnosti izvajanja varnostnega nadzora in redu na prireditvah. "Za to morajo poskrbeti organizatorjev dogodkov. Na tekmi med Olimpijo in Rijeko je bila za varnost odgovorna varnostna služba Klemm security. Varnostni načrt se za posamezen dogodek prilagodi glede na zahtevnost dogodka in stopnjo varnostne ogroženosti. Vse to se uredi ob prijavi dogodka oziroma ustni obravnavi na upravni enoti. »V urejanje zelenice in površin Stadiona Stožice vlagamo ogromno energije in truda ter tudi nas zanima, kako je sploh mogoče, da pride do takšnih dogodkov,«so pojasnili pri Šport Ljubljana.
Uefa je sicer kaznovala Rijeko (tudi Olimpijo zaradi premalo varnostnikov). Škodo, ki je nastala na stadionu naj bi sicer plačal hrvaški klub, kdaj pa se bo to zgodilo, pa še ni povsem jasno. Za popravilo škode je bil najprej obremenjen ljubljanski proračun, ki bo izstavil račun Olimpiji, slednji pa bo izstavil račun Hrvatom.