© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.09.2024 13:15:51

Sveže iz Stožic: Poglejte si zelenico ljubljanskega stadiona, ki buri duhove (video)

Martin Metelko

Stanje zelenice v Stožicah je daleč od idealnega.

Zaradi slabega stanja igralne površine v Stožicah po pestrem poletju in dveh reprezentančnih tekmah ter napovedanih obilnejših padavinah je Nogometna zveza Slovenije nedeljski dvoboj 8. kroga Prve lige Telemach med Bravom in Domžalami preložila v Spodnjo Šiško.

Stoženska zelenica bo mirovala tudi v sredo, ko bi Olimpija morala pomeriti z Domžalami v 2. krogu pokala Pivovarna Union. Tekma bo na sporedu z enotedenskim zamikom, 25. septembra, v Domžalah, saj so pri NZS zamenjali gostitelja tekme. Bravo bo v sredo znova igral v Šiški proti Krki.

V času mirovanja bodo travnato površino v Stožicah poskušali vsaj nekoliko sanirati. Naslednja tekma na njej bo predvidoma v soboto, 21. septembra, ko bo v 9. krogu Prve lige na sporedu mestni derbi med Olimpijo in Bravom.

Igralna površina na osrednjem ljubljanskem stadionu je zadnjo prenovo doživela marca, ko so pred prijateljsko reprezentančno tekmo med Slovenijo in Portugalsko položili travno preprogo. To pa bi morala biti po prvotnih načrtih le začasna rešitev.

V Stožicah so namreč načrtovali, da bodo tam pozneje še enkrat zabrneli stroji ter da bodo posejali in vzgojili t. i. hibridno travo, ki jo sicer ob severni ljubljanski obvoznici poznajo že od leta 2018. To pomeni, da so med naravno travo v tla všita še umetna vlakna. Kdaj se bo to zgodilo, še ni znano.

Če se vam posnetek spodaj ne prikaže, potem si ga lahko ogledate tudi na TEJ POVEZAVI.