© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.09.2024 11:20:39

Norišnica v Kopru: klubu grozi odvzem točk, reditelj na tekmi s Celjem je VAR sodnika zagrabil za ....

Martin Metelko

Disciplinski sodnik NZS je ostro kaznoval Koprčane.

Tekma 7. kroga Prve lige Telemach med Koprom in Celjem se je končala brez zadetkov, a dogajanje na zelenici in izven njen še zdaleč ni bilo nezanimivo. Na Bonifiki so namreč prepričani, da so bili močno oškodovani. V zaključku tekme se je zgodil nadvse sporen trenutek, glavni sodnik dvoboja Dejan Balažič pa se po pomoč ni obrnil na VAR. Kaj se je zgodilo? Sprva se je zdelo, da je član Kopra Omar El Manssouri prehitro padel v kazenskem prostoru Celja, počasen posnetek pa razkriva, da je Nino Kouter nekoliko zamudil, tekmecu pa stopil na tetivo. VAR pri tem incidentu ni posredoval.

To je seveda zelo razjezilo Koprčane. Tako zelo, da sta si prva moža kluba Ante in Ivica Guberac zaradi žaljenja sodnika in protestiranja zoper sodniške odločitve prislužila 2 tekmi prepovedi. Koprčani so poleg tega prejeli še 1.700 evrov kazni zaradi pomanjkljive organizacije tekme. Kot je razkril disciplinski sodnik, sta osebi, ki sta sodili pod osebje organizatorja (reditelja), po koncu tekme obstopila VAR sodnika, pri čemer ga je ena izmed teh oseb zgrabila za vrat. Dodatnih 550 evrov bo moral Koper plačati zaradi neprimernega vedenja navijačev, še dodatnih 360 pa zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradnih oseb, kar skupno znaša 2610 evrov.

Za nameček pa je Koper prejel kazen odvzema ene točke, ki pa ne bo izvršena, če Koper v roku dveh mesecev od izdaje sklepa ne bo storila podobnega ali težjega prekrška.