© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.09.2024 08:38:01

Matjaž Kek zelo iskreno o tem, kaj si misli o turških investitorjih v Mariboru

Martin Metelko

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je prejel mestni pečat Maribora, ki mu ga je podelil mariborski župan Saša Arsenovič.

Selektor slovenske izbrane vrste je bil ponosen ob prejemu te nagrade v svojem mestu. V intervjuju za Večer pa je spregovoril tudi o svojem nekdanjem klubu - Mariboru - in o celotnem dogajanju v klubu. V prvi vrsti o turških investitorjih, ki so dodobra zaznamovali poletni prestopni rok.

"Zanima me igrišče. Ustvarjati pogoje na igrišču ni samo, da kupiš enega igralca, ki je bil včasih v Liverpoolu, ampak tudi vlaganje v infrastrukturo, ki ostane. To je trajnost. Ti igralci se bodo zamenjali. Seveda pa želim, da je klub konkurenčen Olimpiji, Celju, Kopru, da je liga prepoznavnejša, boljša, bolj kakovostna, da je v njej več slovenskih igralcev - tu sicer ne kaže najbolj obetajoče. Vsak klub si izbira svojo politiko, za tem stoji neka odgovornost. Ne vem, zakaj ne bi zaupal ljudem, ki vodijo klube," je bil v pogovoru za Večer iskren Matjaž Kek.

Maribor je ob koncu prestopnega roka poskrbel za ogromno prometa v obe smeri: prišli so György Komáromi, Luka Krajnc, Sheyi Ojo, Benjamin Tetteh in André Sousa, še pred tem so prišli Karol Borys, Bradley M'Bondo in Orphe Mbina. Med drugim pa so se od kluba poslovili Sven Šoštarič Karič, Arnel Jakupović, Marcel Lorber, Mark Strajnar ...