© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
13.09.2024 08:59:27

Zveneča okrepitev Maribora bo še nekaj časa na stranskem tiru: Razlog se skriva v ...

Maribor se je ob koncu poletnega prestopnega roka v Sloveniji dodobra okrepil.

V Ljudskem vrtu je bilo ob koncu prestopnega roka zelo zanimivo. Nekateri nogometaši so odšli, denimo Marcel Lorber in Behar Feta, ki sta oblekla dres Domžal. Najbolj zveneč odhod pa je bil zagotovo tisti Svena Šoštariča Kariča, nezamenljivega člena začetne enajsterice vijoličastih, ki je odšel v Rusijo pravzaprav že po koncu prestopnega roka v Sloveniji. 

Zamenjavo za Šoštariča Kariča so Mariborčani sicer pripeljali nekaj dni poprej, ko se je v klub vrnil izgubljeni sin šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov, Luka Krajnc. Slednji je levičar, tako kot Karič in bo zagotovo že kmalu zasedel svoje mesto v začetni enajsterici. Podobno velja verjetno za še dve mariborski poletni okrepitvi. Sheyi Ojo, otrok Liverpoola, je na prvih treningih že pokazal svoje nogometno znanje in bo v nadaljevanju sezone izjemno pomemben člen Maribora. Podobno velja za najdražjega nogometaša v zgodovini šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov. György Komaromi je včeraj prvič treniral s svojimi novimi soigralci, potem ko se je Mariboru pridružil po akciji v mladi madžarski reprezentanci. Še en novinec, Andre Sousa, bo najverjetneje med kandidati za nastop proti Kopru. 

Drugače pa je z robustnim napadalcem, ki bi moral biti garancija za zadetke. Benjamin Tetteh, ki je v dresu ganske reprezentance odigral sedem tekem, v nedeljo zagotovo ne bo igral proti Kopru. Visokorasli, kar 193 centimetrov visoki 27-letnik je namreč v Maribor prišel v izredno slabi fizični pripravljenosti, tako da ne bi bilo nikakršno presenečenje, če Šimundža nanj ne bi računal še vsaj kakšen mesec.