© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.09.2024 13:29:27

Po pestrem prestopnem roku še dva podpisa pogodbe pri Mariboru, to sta potezi za prihodnost

alesfevzer.com

Pri Mariboru so potrdili dve podaljšanji pogodbe.

Poletni prestopni rok je bil v Mariboru izjemno pester tako glede prihodov kot odhodov, podpisovanje pogodb pa še ni končano.

Pri štajerskem velikanu so se odločili za potezo za prihodnost: pogodbi sta podaljšala Jan Repas in Niko Grlić. "Kljub velikemu zanimanju drugih klubov je Jan izkazal zaupanje v naš projekt, kar nam veliko pomeni. Njegova odločitev, da ostane, izraža našo filozofijo združevanja najboljših slovenskih talentov s kakovostnimi igralci iz tujine," so za nadarjenega Repasa zapisali na klubski spletni strani, za Grlića pa dodali: "Če se ozremo v preteklost, so številni mladi slovenski nadarjeni nogometaši prehitro zapustili državo, ker niso verjeli, da bodo dobili priložnost v članski ekipi. Želimo spremeniti to miselnost, zato nameravamo v prihodnjih letih v prvo ekipo uvesti še veliko število igralcev, ki bodo vzgojeni v naši nogometni šoli. Osredotočenost na razvoj akademije je del našega prepričanja o dolgoročnem, trajnostnem uspehu, mladi slovenski nogometaši pa bodo v tej viziji imeli zelo pomembno vlogo."

Jan Repas je s podpisom nove pogodbe potrdil zvestobo do 2026, Niko Grlić do 2028. Oba z možnostjo podaljšanja sodelovanja še za dodatno leto.