© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.09.2024 13:12:28

Sanchezovo razkritje: Sin je med 10 največjimi Dončićevimi navijači – takole sem mu uresničil željo

Martin Metelko, alesfevzer.com

Trener Olimpije Victor Sanchez Luko Dončića spremlja že od dni, ko je igral za madridski Real, a ima v svoji družini še večjega navijača slovenskega košarkarskega asa.

Luka Dončić se pripravlja na svojo sedmo sezono v ligi NBA, preden je na naboru leta 2018 oblekel dres Dallas Mavericksov, pa je kljub rosnim letom pustil velik pečat pri madridskem Realu. Slovenskega šampiona še vedno marsikaj veže na špansko prestolnico, kjer nanj nikakor niso pozabili.

Na Dončića je tako beseda nanesla tudi na velikem intervjuju Ekipe z aktualnim strategom Olimpije Victorjem Sanchezom, nekdanjim nogometašem kraljevega kluba.

"Nor sem na šport, ko sem bil mlad, sem se preizkusil v veliko disciplinah. Tenis, košarka, ragbi, kolesarstvo. V naši soseski je bilo na neki točki na sporedu vse. Nismo imeli luksuza, ki ga ima današnja mladina  ni bilo spleta in pametnih telefonov, preko katerih bi lahko spremljali vse možne prenose in posnetke. Najboljši način, da začutiš nek šport, je bil ta, da si se ga preprosto lotil. Če se vrnem na Luko, seveda ga spremljam že od dni, ko je nosil dres Reala. In pri tem nisem sam  mojega sina bi uvrstil med deset najbolj gorečih navijačev Luke Dončića. Na svetu, ne le v Španiji. Pred časom sva si v Orlandu ogledala tekmo med Dallasom in Orlandom, to je bila njegova velika želja," je o fenomenu slovenske košarke povedal Sanchez.

Je sin 48-letnega Španca zato poskrbel za kaj dodatne vzpodbude, ko je prispela ponudba iz Slovenije? "Recimo, da je bilo tudi to na mizi, ko sem se odločal," je v smehu odgovoril strateg Olimpije.


Celoten intervju s Špancem, ki na klopi Olimpije niza odlične rezultate, si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.