© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.11.2016 15:20:30

Leon Benko: Zmagam se ne gleda v zobe

www.alesfevzer.com

Olimpija je po večnem derbiju dvignila raven igre, Leon Benko ve, zakaj.

Nogometaši Olimpije bodo svojo nalogo v 16. krogu plts opravili jutri, ko jim bo nasproti stalo psihično načeto moštvo Kopra. Napadalec Leon Benko pa je pogled usmeril v pretekle preizkušnje, ki so izoblikovale novo samozavest pri aktualnih prvakih. 

"Po izgubljenem derbiju je bilo pričakovati, da bo napetost nekoliko bolj izražena, saj so naše ambicije vselej najvišje. Prepričan sem, da nas je ta poraz nekoliko predramil, da smo strnili svoje vrste in začeli prikazovati boljše igre. Verjamem, da lahko na zadnjih šestih tekmah vknjižimo prav toliko zmag in s tem ohranimo vodilni položaj na prvenstveni razpredelnici. Le nadaljevati moramo po začrtani poti, potem tudi rezultati ne bodo izostali," je za uradno spletno stran Olimpije dejal hrvaški napadalec. 

"Zmaga nad Domžalami je bila priigrana z veliko mero borbenosti in želje, da popravimo slabši vtis s predhodnih tekem. V kolektivnem smislu smo odigrali odlično srečanje, bili taktično izjemno disciplinirani, saj si nasprotnik ni uspel pripraviti niti ene konkretnejše priložnosti za dosego zadetka. Nobeni zmagi se ne gleda v zobe, toda drži kot pribito, da imamo v fazi napada še ogromno rezerv," je isto kot opominja trener Luka Elsner poudaril Benko. 

Dvoboj na Bonifiki se bo začel ob 16.55.