© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.11.2016 09:10:07

Bayern z ekološkimi dresi pomaga oceanom

vszi

Nemški nogometni prvak Bayern se bo na današnji domači tekmi bundeslige, ko se bo danes pomeril s Hoffenheimom, predstavil v posebnih dresih.

Proizvajalec športne opreme Adidas je namreč izdelal posebno serijo dresov z imenom x Parley FC Bayern München, njihova posebnost je uporaba recikliranih plastičnih odpadkov iz svetovnih oceanov.

Material, ki so ga uporabili za izdelavo teh dresov, so "ulovili" na obalah Maldivov. Gre namreč za del odpadkov ogromnega plastičnega otoka, ki pluje po svetovnih oceanih in ki predstavlja veliko ekološko težavo.

"Odraščal sem ob španski obali. Zame je prav poseben občutek, da imam lahko na sebi dres, ki je narejen iz odpadne plastike iz morja. Na ta način smo vsaj simbolično pomagali našim oceanom," je dajal Bayernov nogometaš Xabi Alonso.

Dres se sicer nekoliko razlikuje od tistih, ki jih v tej sezoni uporabljajo Bayernovi nogometaši. Je popolnoma rdeče barve, brez belih poudarkov klubskega grba in napisa pokrovitelja na majici. Krasi ga še napis For the oceans (za oceane), v rdeči barvi pa so tudi značilne Adidasove tri črte. Dovoljenje za akcijo so dali tudi vodilni v nemški nogometni ligi DFL, saj nogometašem tokrat izjemoma na dresih ne bo treba nositi sicer obveznega logotipa tekmovanja.