© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.11.2016 18:38:56

Največji mojstri branjenja enajstmetrovk v zgodovini? Zraven kajpak tudi Samir Handanović (VIDEO)

Profimedia

Ugledni portal fourfourtwo.com je naredil seznam največjih mojstrov pri branjenju enajstmetrovk, na katerem so izpostavili koga drugega kot nekdanjega slovenskega reprezentančnega vratarja.

Ko je Ljubljančan na tekmi lige Europa proti Southamptonu ubranil strel z bele točke Dušanu Tadiću, je bila to že njegova sedma obramba enajstmetrovke v šestnajstem poizkusu tekmecev od sezone 2014/15 naprej.

Omenjeni portal ga je v tem elementu nogometne igre postavil na peto mesto večne lestvice, čeprav je treba poudariti, da gre za povsem neformalen seznam, saj so na njem nogometaši, ki igrajo na različnih nivojih, zato niti ni povsem merodajen. Tik pred zvezdnika Interja so namreč uvrstili vratarja Cambridga Willa Norrisa, ki je za svoj klub v prvih dveh mesecih pretekle sezone ubranil kar pet najstrožjih kazni.

Na prvo mesto so postavili nekdanjega vratarja Ipswicha Paula Cooperja, ki je v sezoni 1979/80 tekmecem ubranil kar 8 od desetih enajstmetrovk. Za njim je Diego Alves iz Valencie, ki je za svoj klub od 45 strelov z bele točke odbil kar 22 žog, od tega 19 v španski primeri. Na stopničkah je še Dundeejev Cammy Bell, ki je menda sploh prvi vratar na svetu, ki je v enem samem polčasu proti Dunfermlineju ubranil tri enajstmetrovke.

Za Handanovićem na petem mestu najdemo Jeana-Marieja Pfaffa, Kevina Trappa, Mickaela Landreauja in Kennetha Vermeerja.