© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.11.2016 12:38:41

Zaradi brutalnega udarca s komolcem izrekli eno najdaljših kazni (video)

vszi

V zadnjem času je moral na angleških zelenicah Luis Suarez zaradi ugriza počivati na 10 tekmah, zdaj pa ga je "prehitel" neznani nogometaš Rochdalea Calvin Andrew.

Nič hudega, če imena ne poznate. Verjetno niste z njim seznanjeni niti tisti, ki radi igrate igrico Football Manager in začenjate svoje kariere pri angleških nižjeligaših.

Calvin Andrew je namreč zaradi brutalnega udarca s komolcem s strani Angleške nogometne zveze dobil kazen 12 tekem prepovedi igranja. Udaril je igralca Oldhama Petra Clarka. 

Doslej sta zaradi nešportnega obnašanja na igrišču 10 tekem počivala Luis Suarez (10) in Kirk Broadfoot (10).


Zanimivo je, da 29-letni Andrew na tekmi ni dobil kazni, saj je sodnik vse skupaj spregledal. Posnetek pa seveda ni ušel zvezi, ki ga je kaznovala naknadno. Zaradi neprimernosti in namere pa je bila zagrožena kazen treh tekem prepovedi premajhna po oceni neodvisne komisije.

Čeprav bo nekdanji napadalec Crystal Palaca počival do januarja, se lahko še vedno skrije pred kaznijo, ki jo je za svojo nečednost prejel Eric Cantona, ki se je s kung fu udarcem spravil nad navijača prav Crystal Palaca leta 1995. Nekaj kazni je bilo podobno dolgih zaradi uživanja prepovedanih poživil (Bosnich in Ferdinand).