© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
20.02.2016 18:48:50

Generalka Olimpije v Stožicah minila brez zadetkov

Nikola Miljković

V Stožicah se je Olimpija pomerila s Terekom, čeprav je bila bližje zmagi, pa se je prijateljska tekma končala z remijem 0:0.

Ruski prvoligaš Terek je kot zadnji pred začetkom drugega dela sezone preizkušal Olimpijo. Sedmouvrščeni klub ruske lige je v Stožice privabil slabih 500 ljudi, ki so spremljali všečno nogometno predstavo, v kateri so se kresale iskre, manjkali so le zadetki.

Ljubljančani so bili sicer bližje zmagi, priigrali so si nekaj lepih priložnosti, a predvsem Miha Zajc in Blessing Eleke nista znala izkoristiti priigranega. V številnih napadalnih akcijah Olimpije je imel glavno besedo Julius Wobay, ki je s potezami na desni strani napada navdušil zbrano druščino. Tudi Terek, za katerega igrajo nekoč veliki up PSV-ja Ismail Aissati, avstralski reprezentant Luke Wilkshire, štirje Brazilci in še nekaj kvalitetnih tujcev, je nekajkrat ogrozil gol zmajev, toda Nejc Vidmar se ni pustil presenetiti.

Olimpija, ki jo je novi trener Marko Nikolić prvič vodil v Stožicah, je tekmo začela v postavi Vidmar, Klinar, Zarifović, Mitrović, Čale, Kronaveter, Matić, Alves, Wobay, Eleke, Zajc, v nadaljevanju so v igro prišli še Krefl, Radović in Kapun.