© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.02.2016 16:28:31

Romario sebe postavil pred Cristiana Ronalda in Lionela Messija

Nekdanji napadalec Barcelone Romario je le zamahnil z roko, ko so ga vprašali, kdo je najboljši nogometaš na svetu vseh časov in namignili na Cristiana Ronalda in Lionela Messija.

"Ah, fanta se na mojo lestvico sploh ne uvrstita. Na prvo mesto postavljam sonarodnjaka Peleja, takoj za njim pa sebe," je presenetil Romario in zatem pojasnil svojo odločitev: "Zaslužim tako visoko mesto na tem seznamu, saj sem imel zaradi svoje višine in tudi sicer fizičnih predispozicij, težje delo. V teoriji mi ne bi smelo uspeti, vendar sem vse te okoliščine prebrodil in naredil dobro kariero."

Nogometaš, ki je Brazilce popeljal do naslova svetovnih prvakov leta 1994 v ZDA, takrat je tudi postal najboljši nogometaš na svetu, je januarja praznoval 50 let, po končani nogometni karieri pa je vstopil v politiko. V novi službi mu samozavest in spreten jezik gotovo koristita.

Romario je na tretje mesto lestvice najboljših nogometašev na svetu v zgodovini postavil Diega Maradono, na četrto Brazilca Ronalda, na peto pa Francoza Zinedina Zidana. Od aktivnih igralcev je omenil le Neymarja, za katerega je dejal, da ima vse, kar potrebuje, da bo presegel Messija.

Spomnimo: Cristiano Ronaldo in Lionel Messi veljata za izrazito najboljša nogometaša zadnjih let in dobitnika praktično vseh nagrad, ki jih podeljujejo v nogometu. Medtem ko je Romario v dveh sezonah v dresu Barcelone dosgel 34 zadetkov, sta Ronaldo in Messi le v zadnji sezoni mrežo tekmecev zatresla 61-krat oziroma 58-krat.