© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.02.2016 08:38:24

Unitedovi navijači svojim ljubljencem obrnili hrbet

Profimedia

Glavna navijaška skupina angleškega nogometnega prvoligaša Manchester Uniteda je po novi slabi predstavi svojih ljubljencev in četrtkovem porazu na prvi tekmi šestnajstine finala evropske lige, ko jih je z 2:1 premagal danski Midtjylland, zahtevala "glavo" trenerja Louisa van Gaala, njemu in nogometašem pa so namenili nič kaj prijazne pesmi.

V Herning na Dansko je pripotovalo nekaj navijačev, ob še eni v vrsti slabih in neučinkovitih predstav v zadnjem obdobju pa so se ti obrnili proti svojim ljubljencem in jim namenili vzklike in napeve, kakršnih v zadnjih letih niso slišali.

"Nikoli nisem slišal naših navijačev peti takšne pesmi," pravi Sean Bones, podpredsednik navijaške skupine. "Bil sem na tekmah v 70. letih, ko smo izpadli v nižjo ligo, kljub temu smo takrat čutili, da igralci od sebe dajejo 100 odstotkov. Takšne pesmi so razočaranje, toda so odsev, kako globoko smo padli. To je bil nov padec. Igralci morajo sprejeti odgovornost za igro in pokazati ponos, ko nosijo dres Uniteda," so misli Bonesa.

United na zadnjih treh tekmah ni zmagal, neučinkovitost je težava van Gaalovih izbrancev že večino sezone, toda Bones je mnenja, da težava tiči drugje. Ameriška družina Glazer, ki je lastnik kluba, bi prav tako morala prevzeti odgovornost. "Družina Glazer mora spregovoriti o položaju in ga popraviti. Manjka nam doslednosti. Kvaliteta ekipe ni dovolj za namen," je dejal Bones.