© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.02.2016 20:21:53

Kdo je skrivnostni možakar, ki je zabil gol za Maribor na prijateljski tekmi?

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani so po treh zaporednih porazih na pripravljalnih tekmah znova okusili slast zmage, zmagoviti zadetek pa je dosegel nogometaš, ob katerem so mnogi navijači vijoličastih visoko privzdignili obrvi.

Po treh zaporednih porazih porazih proti Dnipru, Astani in Esbjergu, ko niso dosegli nobenega zadetka, so se Mariborčani danes pomerili z ukrajinsko Zoryo in uspeli prekiniti negativen niz. 

Varovanci Krunoslava Jurčića, ki je tokrat zaigral s povsem drugačno zasedbo kot dan prej proti Dnipru, so slavili z 2:1. V 24. minuti so se vijoličasti znašli v zaostanku, ko je v polno meril Karavaiev, nato pa sta za preobrat poskrbela Jean-Philippe Mendy z zadetkom v 39. minuti in Mirza Mujčić s svojim golom v 59. minuti. 

"Kdo?" so se verjetno spraševali navijači Maribora. Mujčića namreč ni na članskem seznamu Štajercev. Ne, ne gre za nikakršno napako in ne, Mariborčani nimajo novega nogometaša. Mirza Mujčić je namreč 21-letni osrednji branilec s švedskim in bosanskim potnim listom, ki je trenutno član bosanskega kluba Mladost Doboj Kakanj

Zakaj pa je zaigral za vijoličaste? Ne gre za nikakršno preizkušnjo ali karkoli, pojasnilo je precej preprosto. Jurčić ni želel, da bi moral kateri koli izmed njegovih nogometašev odigrati dve tekmi v dveh dneh in ker so izven pogona ostali poškodovani Valon Ahmedi, Amar Rahmanović in Denis Šme, so Štajerci ostali "kratki" za enega osrednjega branilca. 

Zato so aktualni državni prvaki prosili organizatorja, če jim lahko "posodi" enega osrednjega branilca in to so organizatorji tudi storili. Na koncu se je izkazalo, da je bil prav Mujčić tisti, ki je odločil tekmo in brez dvoma opozoril nase. Kdo ve, morda bo v prihodnosti ravno zaradi tega gola dobil klic iz Ljudskega vrta ...