© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.02.2016 14:08:18

Bo Olimpija odgovorila s podpisom Srba s skoraj 50 nastopi za reprezentanco?

Arsen Perić

Da Olimpija išče še eno novo moč v napadu, je jasno že dlje časa, zna pa se zgoditi, da bodo v svoje vrste zvabili odličnega srbskega napadalca, ki ima skoraj 50 nastopov za srbsko reprezentanco.

Kot poroča Šport TV, naj bi se Olimpija resno zagrela za Danka Lazovića, 32-letnega srbskega nogometaša, ki je nekdaj veljal za velikega srbskega talenta, med leti 2002 in 2014 pa je bil tudi standarden član srbske izbrane vrste, za katero je zbral 47 nastopov in dosegel 11 zadetkov. 

Izkušeni napadalec je sicer otrok Partizana, pri katerem je tudi dobil prvo priložnost v članskem nogometu, v svoji karieri pa je nosil drese številnih znanih evropskih klubov. Po epizodi v črno-belem dresu je odšel v tujino, na Nizozemsko, kjer je okrepil vrste Feyenoorda, nizozemski velikan pa ga je v treh letih, kolikor je bil član tega kluba, enkrat posodil v Bayer Leverkusen, enkrat pa v Partizan. 

lazovic
Profimedia

Po treh letih igranja za Feyenoord je Lazović podpisal za Vitesse, katerega član je bil eno sezono, nato pa je tri leta nosil dres PSV-ja. Z dobrimi igrami pri rdeče-belih iz Eindhovena si je priboril prestop k ruskemu Zenitu, kjer je ostal tri sezone - vmes je odšel na posodo v Rostov -, v sezoni 2014/15 pa je bil znova član Partizana, kjer ga je vodil tudi zdajšnji trener Olimpije Marko Nikolić.

V zadnjem času je bil sicer Lazović član kitajskega kluba Beijing BG, trenutno pa je brez kluba.