© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
19.02.2016 10:33:08

Benitez brez zadržkov o najbolj motečem članu pri Realu

Reuters

Rafael Benitez je pred začetkom sezone prevzel mesto trenerja madridskega Reala, kjer pa se ni zadržal dolgo.

Predsednik madridskega Reala Florentino Perez je pred začetkom letošnje sezone presenetil z imenom novega trenerja. Po koncu sodelovanja s Carlom Ancelottijem je mesto trenerja ponudil Rafaelu Benitezu. Mnogi s to izbiro niso bili najbolj zadovoljni, visokih pričakovanj pa ni upravičil niti španski strateg. 


Slednji se je moral posloviti že po nekaj mesecih, zdaj pa je spregovoril tudi o najbolj motečem dejavniku v slačilnici madridskega Reala. Toda če ste mislili, da je gre za katerega od igralcev, ste se močno zmotili. Najbolj je bil razočaran nad odnosom predsednika kluba Pereza.

perez ronaldo
Florentino Perez in Cristiano Ronaldo
Profimedia

"Če želiš osvojiti ligo, moraš pokazati neko konstanto. Moraš premagati Barcelono, ki ima svoj stil in je pravi model nogometa. Potem je pa tukaj Real, ki vsako leto menja trenerja, ta pa mora nato začeti vse na novo. Zato je Real osvojil en naslov v zadnjih sedmih letih, Barcelona pet in Atletico enega. Barcelona je zdaj v šestem finalu pokala v zadnjih osmih letih, osvojila pa je več dvojnih naslovov, kot jih je Real z aktualnim predsednikom," je pohvalil največjega Realovega tekmeca iz Barcelone.

V nadaljevanju je še malce bolj očrnil predsednika kluba Pereza in razkril, kaj je bilo najbolj moteče. "Vedno je okoli. Pogovarja se z igralci, z novinarji. S tem, da se vsak dan pogovarja z novinarji, ne dela nobene usluge trenerjem. Še posebej tistim, ki imajo izkušnje iz Anglije."