© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.02.2016 23:02:01

Sramota Uniteda

Reuters

Nocoj je bila odigrana velika večina prvih tekem šestnajstine finala lige Europa – Fenerbahče je že v torek z 2:0 odpravil moskovski Lokomotiv. Za veliki derbi tega dela tekmovanja pa je bil označen obračun Fiorentine in Tottenhama.

Obema kluboma trenutno izvrstno kaže v domačem prvenstvu, Fiorentina namreč v serie A zaseda tretje mesto, medtem ko je Tottenham celo drugi v premier ligi in ima vsega dve točki manj od vodilnega Leicestra.


Zanimivo je, da sta se tekmeca v istem obdobju tekmovanja srečala že lani, a s to razliko, da je prvi polčas dvoboja gostilo angleško moštvo. Takrat so se napredovanja veselili Firenčani.

Oba trenerja sta se odločila na igrišče poslati nekoliko spremenjeno udarno zasedbo in odpočiti nosilce igre, vendar pa je Paolo Sousa vanjo vseeno uvrstil Josipa Iličića. Po prvem polčasu so bili bolj zadovoljni gostje, ki so z zadetkom Chadlija iz enajstmetrovke izpolnili prvi cilj, ki so si ga zadali pred potjo - dosegli so zadetek v gosteh.

V drugem delu igre so vijoličasi uspeli izenačiti prek Bernadeschija, ki je s pomočjo gostujočega kapetana Masona premagal vratarja Vorma in postavil končni rezultat 1:1. Iličić je bil na igrišču do 61. minute.

V St. Etiennu je bil v dvoboju »slovenskih« ekip desetkratni francoski prvak s 3:2 boljši od Basla. Pri domačih ni bilo Roberta Berića, ki se počasi vrača po operaciji kolenskih vezi, v postavi švicarskega prvaka pa ni bilo Andraža Šporarja.

Veliko presenečenje je pripravil danski prvak Midtjylland, ki je na svojem igrišču z 2:1 premagal Manchester United. O igri gostov pa veliko pove tudi izjava 21-letnega člana zmagovalnega moštva Paula Onuachuja, ki je po dvoboju dejal: "Če sem povsem iskren, sem od Uniteda pričakoval veliko več."

Do zanesljive zmage je prišla branilka naslova Sevilla, ki je norveški Molde odpravila s 3:0. Najvišjo razliko po devetdesetih minutah pa so si priigrali nogometaši Valencie, ki so dunajski Rapid ugnali kar s 6:0 in svojemu trenerju Garyju Nevillu pripravili zelo lepo darilo za 41. rojstni dan, ki ga je praznoval prav danes.

Bayer Leverkusen je bil na gostovanju z 1:0 boljši od vodilne ekipe portugalskega prvenstva Sportinga. Kevina Kampla ni bilo v postavi lekarnarjev, Ažbe Jug pa je poraz svoje ekipe spremljal s klopi.

IZIDI
Fenerbahče - Lokomotiv M. 2:0 (1:0)
Borussia Dortmund - Porto 2:0 (1:0)
(Jona Gorenca Stankovića ni bilo v kadru Borussie)
Anderlecht - Olympiakos 1:0 (0:0)
Fiorentina - Tottenham 1:1 (0:1)
(Josip Iličić je za Fiorentino igral do 61. minute)
Midtjylland - Manchester Utd 2:1 (1:1)
Villarreal - Napoli 1:0 (0:0)
St. Etienne - Basel 3:2 (2:1)
(Robert Berić zaradi poškodbe ni igral za St. Etienne,
Andraža Šporarja ni bilo v kadru Basla)

Sevilla - Molde 3:0 (1:0)
Sion - Braga 1:2 (0:1)
Sporting - Bayer Lev. 0:1 (0:1)
(Ažbe Jug je bil na klopi Sportinga,
Kevina Kampla zaradi kartonov ni bilo v ekipi Bayerja)
Augsburg - Liverpool 0:0
Šahtar D. - Schalke 0:0
Valencia - Rapid 6:0 (5:0)
Galatasaray - Lazio 1:1 (1:1)
Sparta Praga - Krasnodar 1:0 (0:0)
Marseille - Athletic Bilbao 0:1 (0:0)