© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.09.2015 11:41:19

Gorica brez aduta v napadu, Olimpija brez dveh branilcev

Nikola Miljković

Kar nekaj klubov bo še kako oslabljenih v 13. krogu PLTS, ki bo na sporedu v soboto in nedeljo.

Kar nekaj nogometašev nima pravice nastopa v 13. krogu nogometnega državnega prvenstva, oslabljena bo tudi vodilna Olimpija, enako velja za Maribor, ki je tokrat zmanjšal zaostanek za zmaji, in tudi za Gorico. Predvsem slednja je ostala brez pomembnega aduta – Blessing Eleke, prvi strelec kluba in lige, je ob zmagi nad Krko prejel četrti rumeni karton. Zanimivo, da povsem po neumnem. Ko je pri rezultatu 1:0 v sodnikovem dodatku zabil gol, si je slekel dres in porumenel. Nigerijec soigralcem ne bo mogel pomagati na tekmi s Celjem.

Maribor je v Krškem, kjer je v odličnem vzdušju premagal novinca v PLTS, ostal brez Petra Stojanovića, bočni nogometaš je prav tako prejel četrti rumeni karton v sezoni. Olimpija bo pogrešala dva branilca, Kenana Bajrića zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, Nemanjo Mitrovića zaradi izključitve v Domžalah. Ker sta poškodovana tudi Aljaž Krefl in Antonio Delamea Mlinar, ima Marijan Pušnik pred tekmo s Krškim kar nekaj skrbi, kako sestaviti zadnjo linijo.

Domačo tekmo z Zavrčem bo izpustil Miodrag Mitrović, prvi vratar Krke, v gol Novomeščanov bo bržčas stopil mladi Mateo Barukčić. Še najbolj med vsemi bo oslabljen Rudar, Velenjčani se bodo Ob jezeru tekmeca iz Domžal lotili kar brez treh pomembnih členov sredine igrišča. Rumeni kartoni so bili usodni za brata dvojčka Maria in Stjepana Babića, zaradi izključitve bo počival tudi Damjan Trifković.