© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
29.09.2015 11:04:19

Legenda Arsenala na klopi črnih mačk?

vszi

Sunderlandu je ob koncu prejšnje sezone nekako uspelo ohraniti premierligaški status, na začetku nove pa mu ne gre po načrtih.

V uvodnih sedmih nastopih je zbral vsega dve točki in je zasidran na dno prvenstvene razpredelnice. Zanimivo je, da bodo črne mačke še tretje leto zapored v mesec oktober vstopile brez prvenstvene zmage.

Ni jih malo, ki za slabe rezultate krivijo trenerja Dicka Advocaata, čeprav so slednjemu v bran že stopili tudi nekateri igralci, ki pravijo, da so oni krivi za slabe rezultate. Francoski reprezentančni vezist Yann M'Vila je celo dejal, da je Advocaat človek, ki lahko klub potegne iz situacije, v kateri se je znašel.

"Trener trdo dela, pogovarja se z nami in je velik motivator. On ni kriv za slabo serijo, mislim, da je ta posledica naše miselnost. Žal mi je za naše navijače, ki nas tako srčno vzpodbujajo, mi pa jim tega nismo vrnili s kakšno zmago. Upam, da se bo to spremnilo že v soboto v dvoboju z West Hamom, ko moramo pokazati našo lakoto po zmagi," je dejal M'Vila.

Kljub temu je mogoče slišati, da bi nizozemski strokovnjak v bližnji prihodnosti vseeno lahko prepustil svoje mesto nekomu drugemu. V klubu pa naj bi že iskali strokovnjaka, ki bi ga nasledil.

Po informacijah, ki prihajajo z Otoka, naj bi se pri tem nagibali k nekdanji legendi Arsenala Patricku Vieiri. Devetintridesetletni nekdanji francoski reprezentant trenutno dela kot trener rezervne ekipe Manchester Cityja, zato bi bila morebitna ponudba zanj še kako mikaven izziv.