© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.09.2015 20:02:49

Bo nesojeni nogometaš Zavrča Dinamu prinesel 10 milijonov evrov?

Reuters

Marko Rog iz zagrebškega Dinama je tarča uglednega angleškega prvoligaša.

Star je šele 20 let, toda okoli njega se že dviguje ogromno prahu. Marko Rog je poleti postal najdražji nogometaš v zgodovini hrvaškega prvenstva, Dinamo je namreč Splitu zanj plačal kar okoli pet milijonov evrov. A očitno so Zagrebčani denar dobro naložili, že nekaj mesecev kasneje Rog namreč nase vse bolj opozarja tudi ugledne klube iz tujine.

Če gre verjeti poročilom iz Anglije, potem se je za Roga ogrel predvsem angleški velikan Liverpool. Rdeči so ga menda želeli že tedaj, ko je igral še za Split, a je fant ocenil, da bi bil tako velik korak zanj v tistem trenutku preprosto prevelik. Toda na Anfieldu ga niso dokončno prečrtali in zdaj naj bi že pripravljali naslednjo ponudbo zanj.

Tokrat so bojda pripravljeni plačati kar okoli 10 milijonov evrov, to pa je bržčas znesek, ob katerem bi z ušesi zastrigel tudi kontroverzni Zdravko Mamić. Ob tem je kakopak še kako zanimivo, da bi kariera Marka Roga lahko šla povsem po drugačni poti. Še preden je namreč podpisal za Split, se je mudil na preizkušnji v Sloveniji! Opravil je nekaj treningov z Zavrčem, Miran Vuk ga je želel zadržati, a do prestopa takrat ni prišlo. In zdaj je nesojeni nogometaš Zavrča na pragu enega največjih klubov vseh časov. Neverjetno, a resnično.