© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.09.2015 17:40:29

Po "vojni" v Zavrču zdaj Mariborčani navdušeni nad sprejemom v Krškem

Drago Wernig - TAKA

Medtem ko so v Zavrču dobili novega sovražnika, so v Krškem očitno novega prijatelja. Mariborčani so navdušeni nad sprejemom v mestu ob nuklearki.

Pri nogometnem klubu iz Maribora so se odločili za nevsakdanjo potezo. Potem ko je njihova ekipa premagala Krško, so se ljudem iz mesta ob nuklearki zahvalili za – gostoljubje! Ni vrag, da so s tem želeli tudi nekoliko zbosti tekmeca iz Zavrča, pri katerem so ob zadnjem obisku Haloz preživeli vse prej kot miren večer. Kdo je bil glavni krivec za vse, kar se je dogajalo, še ni znano, morda bo Nogometna zveza Slovenije s kakšno kaznijo poskušala določiti, kdo je odigral ključne vloge pri takratni "vojni". Ampak zdaj je bilo v Krškem precej bolj mirno ...

"Nedelja v Krškem bo ostala vsem članom NK Maribor, ki smo imeli čast prisostvovati nogometnemu spektaklu v pravem pomenu besede, v posebnem spominu. Pa ne zaradi rezultata. Športni dosežki so odvisni od različnih dejavnikov, neprecenljiva pa so spoznanja o popularizaciji našega športa in vrednotah ljudi, s katerimi izpisujemo skupno zgodbo. Doslej smo ob spremljanju posnetkov s stadiona Matije Gubca z zadovoljstvom ugotavljali, da je Slovenija dobila novo svetlo točko na prvoligaškem nogometnem zemljevidu. Zdaj smo se o tem tudi osebno prepričali," so zapisali pri klubu iz Ljudskega vrta.

VSI SMO LAHKO PONOSNI
"Naša ekipa, ki se je na prizorišče odpravila dan prej, je preživela prijetne trenutke od sobotnega prihoda v Krško do odhoda s stadiona v nedeljo zvečer. Vsi člani klubske odprave in naši navijači, ki so spodbujali moštvo, smo bili pred, med ter po tekmi deležni spoštljivega odnosa. Predstavnikom NK Krško in vsem domačim navijačem se zahvaljujemo za sprejem, korektnost na igrišču in izven tekmovalne površine. Organizacija tekme je bila brezhibna, o zmagovalcu v devetdesetih minutah igre je odločal športni boj na terenu, resnični zmagovalec nedeljskega večera pa je bil nogomet. Vsi člani slovenske nogometne družine smo lahko ponosni, da so v Krškem kot novinci v elitnem tekmovanju postavili tako visoke kriterije delovanja na vseh nivojih in ustvarili takšno ozračje na stadionu, ko je od prvega do zadnjega sodniškega žvižga prisotna pozitivna energija. NK Krško želimo vso srečo v nadaljevanju sezone in obilo novih prijetnih trenutkov na domačem ter vseh gostujočih stadionih," so še dodali pri aktualnem državnem prvaku.