© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
28.09.2015 12:45:49

Šok iz Zavrča: Dušan Petković ni več športni direktor!

Drago Wernig - TAKA

Saj ni res, pa je! Pri Zavrču je prišlo do povsem nepričakovanega preobrata, Dušan Petković je namreč zapustil položaj športnega direktorja.

Pričakovali bi, da v Halozah prevladuje pravljično ozračje. Da vsi preprosto uživajo. Da je po prihodu Alberta Riere, petih zaporednih prvenstvenih zmagah, med katerimi sta prestižna skalpa Maribora in Olimpije, vse skupaj tako lepo, da je že kičasto. Pa očitno vendarle ni, kar razkriva kadrovska sprememba, po kateri je po uspehu na tekmi z Velenjčani posegel Miran Vuk.

Nogometaši Zavrča so se v sobotnem večeru veselili pete zaporedne prvenstvene zmage, pred tem so Slavko Matić in njegovi varovanci na kolena položili že Krško, Koper, Maribor in Olimpijo. Razlogov za zadovoljstvo oziroma navdušenje je torej več kot dovolj, o tem ni niti najmanjšega dvoma, toda povsem brez težav vendarle ne gre. Razmere znotraj haloškega prvoligaša očitno niso tako idilične, kot bi človek pričakoval. Ali pa so apetiti nekaterih v kratkem času postali preveliki? Nedelja je namreč postregla s kadrovsko spremembo, po kateri v zadnjem obdobju ni niti zadišalo.

Namig, da naj bi se v Halozah nekaj dogajalo, smo sicer dobili že okrog poldneva. Bil je precej dramatičen, napovedoval je velike premike. Zelo velike. Roko na srce mu nismo verjeli. Iz preprostega razloga, ker nam niti na misel ni prišlo, da bi se lahko završka pravljica končala, čeprav se je šele dobro začela in je velik nogometni hit na sončni strani Alp. Sredi popoldneva so nam viri blizu kluba postregli s "svežo informacijo", da naj revolucije resda ne bi bilo, toda da menda ni niti najmanjšega dvoma o tem, da je klub ostal brez športnega direktorja. Da se je Dušan Petković, ki mu je uspelo prepričati Alberta Riero, da pride v miniaturno slovensko občino, moral posloviti. Znova nismo verjeli, ampak v večernih urah nam nekaj le ni dalo miru. In ni nam preostalo drugega, kot da vse skupaj preverimo. Pri glavnem igralcu zgodbe.

FUNKCIJA DO NADALJNJEGA UKINJENA
"Res je," nas je osupnil Miran Vuk z odgovorom na vprašanje, ali drži, da Dušan Petković ni več športni direktor Zavrča. Kako, zakaj? "Prišlo je do razhajanj med željami športnega direktorja in trenerja ter zmožnostmi kluba. V niti enem trenutku si ne smemo privoščiti, da bi ogrozili finančno stabilnost kluba, nekaterim zahtevam preprosto ne moremo slediti. Funkcijo športnega direktorja smo do nadaljnjega ukinili," je pojasnil prvi človek Zavrča.

O podrobnostih ni želel razpredati, zato pa je v nadaljevanju razkril, da bo Dušan Petković kljub vsemu tudi v prihodnje ostal povezan s klubom: "Kot zunanji sodelavec. Pomagal bo pri prestopih naših igralcev, toda kot sem že dejal, pristojnosti športnega direktorja nima več."