© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.05.2015 19:15:09

Vijoličasti povsem nadigrali Celjane

Drago Wernig - TAKA

Nogometaši Maribora so z visoko zmago nad drugouvrščenim Celjem naredili pomemben korak k ubranitvi naslova, skupno pa 13. zvezdici. Štiri kroge pred koncem imajo kar osem točk prednosti.

Celjani so aktualnim prvakom večkrat v tej sezoni povzročili težave; izločili so jih iz pokalnega tekmovanja, jih dvakrat ugnali v državnem prvenstvu in se jim nevarno približali na lestvici.


A tokrat je bila igra Celjanov pod pričakovanji, Mariborčani so vršili pritisk od začetka, saj so želeli čim prej preiti v prednost in rešiti dvome. To jim je tudi uspelo. Grofi so tako doživeli prvi poraz v gosteh po osemnajstih tekmah v vseh tekmovanjih.

maribor celje_0289
Drago Wernig - TAKA

Gostitelji so zagrozili že v tretji minuti, ko je Amir Dervišević z roba kazenskega prostora streljal mimo vrat. Celjani, ki so na tekmi nastopili brez Blaža Vrhovca in Danijela Miškića, so bili v uvodnih minutah daleč od iger iz prejšnjih dvobojev.

Mariborčani so svojo premoč in odločnost kronali v 16. minuti. Kot je z leve strani izvedel Erik Janža, Marko Šuler, na katerega so Celjani povsem pozabili, pa je iz bližine žogo zabil v mrežo.

Nato so se Celjani le nekoliko odprli, v 25. minuti je Gregor Bajde s 15 metrov streljal mimo gola. To pa je bilo skoraj vse, kar so prikazali v prvem polčasu. V 29. minuti so vijoličasti povišali vodstvo.

volas 2603 DW
Drago Wernig - TAKA

Nespretnost gostujoče obrambe je izkoristil Dalibor Volaš, ki je z desetih metrov zadel nebranjen gol. V zadnjih izdihljajih prvega polčasa so gostje spet zagrozili, žoga po strelu Sunnyja Omoregieja je končala tik mimo leve vratnice.

Celjani so se v drugem polčasu le predramili. Strel Ivana Lendrića je Jasmin Handanović obranil, dve minuti pozneje pa bi lahko Damjan Bohar zapečatil usodo gostov, toda njegov strel je Tilen Klemenčič ustavil na golovi črti.

Upanje je Celjanom ponudil Alekdander Rajčević. Branilec domačih je po mnenju sodnikov v 53. minuti v kazenskem prostoru igral z roko. Damir Skomina je pokazal na enajstmetrovko. Lendrić je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen, Handanović je šel v desno stran, žoga pa v levo.

V 56. minuti je Agim Ibraimi domače popeljal v vodstvo s 3:1. S prostega strela, ki ga je izvedel z roba kazenskega prostora, je žogo poslal v levi kot celjskih vrat.

volas 2232 dw
Drago Wernig - TAKA

V 75. minuti je Matic Kotnik ubranil Volašev strel z glavo, tri minute zatem pa je Handanović posredoval pri strelu Omoregieja z leve strani. Volaš je bil ključni igralec v končnici tekme. V 88. minuti je zadel stičišče vratnice in prečke, v sodniškem dodatku pa ob zmedeni celjski obrambi v padcu le našel žogi pot do mreže.


Maribor - Celje 4:1 (2:0)

Maribor - Ljudski vrt, gledalcev 5500, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče) in Patarić (Izola).
Strelci: 1:0 Šuler (16.), 2:0 Volaš (29.), 2:1 Lendrić (53./11 m), 3:1 Ibraimi (56.), 4:1 Volaš (90.).
MARIBOR: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Janža, Ibraimi (od 90. Hotić), Mertelj, Dervišević, Bohar (od 79. Sallalich), Tavares (od 85. Zahović), Volaš.
CELJE: Kotnik, Jakolič, Klemenčič, Soria, Vidmajer, Jeslinek (od 46. Lendrić), Šporn (od 57. Gobec), Jugović, Verbič, Bajde (od 82. Kubo), Sunny.
Rumeni kartoni: Stojanović; Jeslinek, Verbič, Gobec, Bajde.
Rdeči karton: /.