© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
06.05.2015 17:45:30

Abidal; Njegovih jeter seveda nisem mogel sprejeti

Reuters

Pred dobrimi štirimi leti je nogometni svet pretresla novica, da so takratnemu članu Barcelone Ericu Abidalu odkrili tumor na jetrih.

Dva dneva pozneje je moral Francoz na operacijo, čez dobra dva meseca pa je na stadionu Wembley odigral vseh devetdeset minut finala lige prvakov, v katerem je Barca s 3:1 ugnala Manchester United.

Kapetan katalonskega velikana Carles Puyol mu je takrat odstopil kapetanski trak, tako da je Abidal kot prvi dvignil pokal, ki ga prejme zmagovalno moštvo.

abidal

Pregled po omenjeni tekmi pa je pokazal, da se je rak vrnil in da bodo morali Abidalu presaditi jetra. Zdaj je Francoz, ki je decembra lani v dresu Olympiakosa končal kariero aktivnega nogometaša, otoškim medijem razkril, kaj se je dogajalo v tistem času.

"Soigralec Dani Alves mi je ponudil svoja. Bil je povsem resen, jaz pa tega seveda nisem mogel sprejeti. Tudi on ima družino in kariero. To je zahtevna operacija in je bilo enostavno preveč," je dejal Abidal, ki mu je potrebni organ nato dal bratranec Gerard. Po trinajstih mesecih pa se je uspel spet vrniti na nogometne zelenice.

alves re

Prav tako je dejal, da svojim soigralcem ni dovolil, da bi ga prišli obiskati v bolnišnico. "Sedem mesecev nisem delal ničesar. Bil sem brez moči, izčrpan. Imel sem črne dneve, ko sem povsem prestrašeno razmišljal o možnosti, da ne bom več mogel igrati nogometa. Zbudil bi se in z veliko težavo premaknil kakšno mišico," se je spominjal 35-letni Abidal, in zaključil: "Soigralcem nisem dovolil, da pridejo v bolnišnico. Nisem želel, da bi me ljudje videli v takem stanju."

Danes pa se s ponosom spominja svoje "upokojitve", ki se ni zgodila zaradi raka, temveč se je zanjo odločil sam.