© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.02.2015 11:19:50

Posojen z verjetnostjo dokončnega slovesa

Grega Wernig

Domžale so tik pred začetkom drugega dela sezone, v katerem bodo branile prvo mesto na lestvici slovenskega nogometnega prvenstva, ostale brez svojega jeseni najboljšega strelca.

Toda bolj kot to je včeraj odmevalo, da je Sasha Aneff boj za naslov prvaka v Sloveniji zamenjal za bitko za obstanek na Hrvaškem. V tem trenutku bi bil prestop iz Domžal v Osijek za vsakega korak nazaj, toda Aneff ga je sprejel z namenom.

Oziroma povedano drugače: še nedolgo tega je upal in držal pesti, da bo odšel kam drugam. Zagotovo ne v Osijek, sanjal je večji, pomembnejši klub. Toda na koncu je bil stadion Gradski vrt edina možnost, ki mu je zagotavljala to, zaradi česar je pred meseci tudi izrazil željo po slovesu od Domžal.

Da, Aneff je bil tisti, ki je dal pobudo za prestop drugam. Šušlja se, da zato, ker ni bil zadovoljen z minutažo. Jeseni je bil s petimi zadetki že res prvi strelec domžalskega kolektiva, toda hkrati drži, da se je le enajstkrat znašel v udarni enajsterici svojega dosedanjega kluba. Na skupaj šestnajstih tekmah je bila njegova minutaža 933 minut, to z drugimi besedami pomeni, da je v povprečju igral manj kot uro na obračun. Ko je postalo jasno, da bo Josh Parker okrepil Crveno zvezdo, je bil Urugvajec zagotovo prepričan, da bo v prihodnje le igral več. Pa je potem ob Kamniško Bistrico prišel Mate Eterović

Aneff bo v Osijeku igral pod taktirko nekdanjega trenerja Maribora Iva Šuška.

Ne glede na vse Aneffova zgodba z dvakratnim slovenskim prvakom še ni povsem zaključena. Toda zgolj in verjetno samo na papirju. Domžale imajo namreč glede na dogovor iz lanskega leta možnost, da poleti z njim pogodbo podaljšajo še za dodatnih 12 mesecev. No, ampak glede na vse skupaj se zdi precej bolj verjetno, da se 23-letnik iz Montevidea v Športni park ne bo več vrnil. Če bo tako, potem bo v arhivu ostalo zapisano: Aneff je za Domžale v dveh sezonah odigral 32 tekem in zabil devet golov.