© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
16.02.2015 22:19:03

Zdaj pa še tisti, ki so nekoč slavili Argentinca

Profimedia

Odlični slovenski vratar Samir Handanović je, kot vse kaže, dobil novega snubca.

Samir Handanović se v zadnjih tednih vse pogosteje pojavlja v italijanskih nogometnih občilih. To je po svoje logično: pogodba ga z Interjem veže "le še" do konca naslednje sezone, kadar je tako, nogometaši avtomatično postanejo zanimivejši za tiste, ki so ves čas na lovu za govoricami. Ker s stadiona San Siro za zdaj ni prišla nobena uradna potrditev česarkoli (da želijo Handanovića ali prodati ali zadržati), so takšna in drugačna namigovanja še toliko bolj razumljiva, skupaj z negotovostjo pa raste tudi seznam tistih, ki naj bi se resno spogledovali z odličnim Slovencem.

O tem, da bi se lahko Handanović preselil k Romi, smo že pisali, tudi o tem, da naj bi bil zanimiv angleškima prvoligašema Manchester Unitedu in Liverpoolu, se je tudi pri nas že govorilo. Zdaj pa naj bi se bitki priključil še nekdo, in sicer Napoli. Na prvi pogled se sliši skorajda noro: zakaj nekaj bi želel Handanović k Napoliju? Slednji ne glede na zadnje sezone preprosto ni večji od Interja. No, drži pa tudi naslednje: vendarle dosega boljše rezultate, se sem in tja prebije v ligo prvakov in ima za nameček še bogatega lastnika.

Medtem ko naj bi bili nerazzurri Ljubljančanu pripravljeni povišati plačo z 2,2 na tri milijone evrov, bi filmski mogotec Aurelio De Laurentiis, ki že nekaj časa bdi nad klubom, pri katerem so bili pred toliko in toliko leti naravnost zaljubljeni v Diega Maradono, Handanoviću zagotovo lahko ponudil še precej boljše finančne pogoje. Vse seveda ni v denarju, zato smo prepričani, da bodo pri Handanoviću glede prihodnosti odločala tudi oziroma predvsem športne ambicije. Ker bo naslednja podpisana pogodba bržčas ena zadnjih v njegovi karieri, se mora odločiti pametno, jasno je, da bo potreboval tudi kar nekaj sreče. Ko je zapustil Udinese in se preselil v Inter, boginja Fortuna zagotovo ni bila na njegovi strani, morda pa bo v prihodnje. Glede na vse prikazano tekom kariere bi si to vsekakor tudi zaslužil.

X